Marc Rius guanya el Campionat d’Espanya de ‘powerlifting’

Categories General

El martorellenc Marc Rius s’ha proclamat campió d’Espanya de powerlifting en la cita que va tenir lloc a mitjans del mes d’abril a Àvila. El competidor martorellenc, del club Underground Lifting Barcelona (amb seu a Martorell), ha tornat a participar en una cita estatal i ha superat els seus registres, amb un pes aixecat total de 795kg. En la competició general, ha estat el segon millor participant.

Per categories, va aixecar 345kg en squads, 175kg en press banca i 345kg en pes mort, uns números que superen els que havia sumat en les xompeticions anteriors. D fet, aquesta ha estat un campionat inèdit per a ell, i és que mai abans havia pujat fins al primer graó del podi en clau estatal i el 2023 ha sigut el seu any. Amb 2,5kg més que la darrera cita, l’europea, l’esportista martorellenc ha signat la seva millor actuació. Marc Rius ha aconseguit aquests números en la categoria -93kg i, tot i que va empatar amb Rubén Rodríguez Castro amb 795kg, els coeficients l’han somrigut i han fet que pugui trepitjar el primer calaix de la competició.

Un campionat madur

L’esportista martorellenc ha analitzat el seu rendiment i l’eficiència de les proves en què ha competit i ha admès que “no vaig arribar en tan bona forma a l’europeu però ha estat mot satisfactori, aquest cop he competit millor”.

Marc Rius, esportista martorellenc

Rius creu que després de quatre anys de la seva primera experiència en aquest tipus de competicions, ha sabut triar el moment per penjar-se la medalla d’or. “Quan vaig començar a competir en un estatal, sabia que tenia possibilitats de ser-ne campió, i aquest any sabia que tenia capacitat per a fer-ho, vaig jugar d’una forma estatègica per saber quin era el meu moment, he tingut paciència”, ha reconegut.

Marc Rius, esportista martorellenc

Després d’aquesta cita, Marc Rius es prepararà per a un Campionat d’Europa que arribarà a finals d’any i on vol provar de classificar-se entre la tercera i la sisena plaça.

Font: Marc Rius guanya el Campionat d’Espanya de ‘powerlifting’