Marc Rius s’adjudica l’or en el seu debut al Campionat de Catalunya de ‘powerlifting’

Categories General

Marc Rius (Martorell, 1997) s’ha adjudicat la medalla d’or en el Campionat de Catalunya de powerlifting en la categoria júnior -93kg, el primer títol del curs 2019-2020. Rius va arribar al món del powerlifting , una disciplina on la força és protagonista, fa menys de mig any i ja ha fet els primers passos amb l’or. El powerlifting és una modalitat de la força en què els qui la practiquen han d’aixecar el màxim pes possible en tres exercicis diferents: pes mort, press banca i esquats.

Rius s’ha proclamat campió de Catalunya en la categoria júnior de menys de 93 quilos després d’aconseguir la màxima puntuació en la seva categoria. A més, també va signar la millor puntuació en la categoria sènior i va tancar el seu primer campionat català amb les millors marques de tots els participants. En l’squad, Rius va aixecar 240 kg, 252’5kg en la press banca i 275kg en el pes mort.

Amb aquests números s’ha penjat una medalla d’or d’un campionat que, segons reconeix, se’l va plantejar com una prova per testar-se. Rius admet que l’emoció que hi va viure enganxa.

Marc Rius, practicant ‘powerlifting’

Després d’aquest campionat, arribaran les fites més grosses per al martorellenc. Primer, el Campionat d’Espanya al mes de maig. Més endavant, al setembre, un Campionat d’Europa on també hi prendrà part. En aquestes setmanes de preparació, Rius explica que s’entrenarà amb el seu tècnic, Dani Villacampa Bollo.

Marc Rius, practicant ‘powerlifting’

Rius, que actualment viu a Tarragona, va entrar a formar part de l’equip Praetorians Tarragona, dins el sotsgrup Team Bollo Coaching. I serà amb aquest sotsgrup amb qui es prepari per a les dues properes cites. El mes de maig arribarà per a Rius la cita estatal, on disputarà la penúltima prova dins la categoria júnior. Després, serà el torn per a l’europeu.

Font: Marc Rius s’adjudica l’or en el seu debut al Campionat de Catalunya de ‘powerlifting’