Markus Armengol se cita amb Leo Messi a Montserrat en una nova mostra d’art extrem

Categories General

L’artista plàstic martorellenc Markus Armengol reapareixerà el proper dilluns, 22 de juny, i ho farà recreant la figura del jugador del FC Barcelona, Leo Messi. Armengol, que des de fa dos anys no havia exposat cap de les seves noves creacions, rapel·larà en un dels cims de la muntanya de Montserrat, on pintarà el jugador argentí. La ubicació exacta és el misteri més gros de l’obra, que es convertirà en el regal d’aniversari del blaugrana, el 24 de juny.

Armengol té previst pujar a Montserrat acompanyat per un equip d’experts, on hi destaquen l’escalador Juanjo Medina o la responsable del reportatge gràfic que en donarà testimoni, Clàudia Pascal. Armengol pujarà fins a una alçada de 300 metres, però en baixarà vuit seguint la tècnica de ràpel (per la qual es descendeixen parets verticals).

Triple homenatge

Tot i que la pintura que farà Armengol reproduirà la figura de Leo Messi, el martorellenc ha anat més enllà i retrà el seu particular homenatge als afectats i morts per la COVID-19 i a les víctimes de càncer. En aquest sentit, aseegura que ho ha viscut de molt a prop i pensa que és una molt bona manera per no oblidar-los.

Markus Armengol, artista plàstic

Armengol sempre ha apuntat alt amb les seves obres anteriors, i és que ja va pintar Johan Cruyff, Andrés Iniesta i va pintar Salvador Dalí en una acció subaquàtica, a vuit metres de profunditat. Qui, per a ell, “és el millor jugador del món i serà irrepetible tornar-lo a tenir al FC Barcelona”, mereixia un quadre, i ja han establert contacte per fer-li arribar la pintura el dia del seu aniversari.

Markus Armengol, artista plàstic

L’artista no ha desvetllat quina serà la ubicació exacta, però ha apuntat que serà visible des de la plaça del Monestir de Montserrat, a partir de les 9.00h, quan començarà l’acció. La superfície sobre la qual pintarà serà tela que suporti el contacte amb la pedra i que aguanti la pintura. En el seu retorn, Armengol afirma que torna amb ganes i que aquesta empenta s’ha contagiat entre tot l’equip que pujarà.

Markus Armengol, artista plàstic

L’esdeveniment estarà seguit per mitjans de comunicació com TV3 i diferents ràdios, que donaran testimoni de l’actuació, la més alta que ha fet Armengol fins al moment.

Font: Markus Armengol se cita amb Leo Messi a Montserrat en una nova mostra d’art extrem