Martorell acull amb gran èxit la segona Jornada Comarcal Baix Dance

Categories General

És la primera vegada que la Jornada Comarcal Baix Dance aterra al municipi de Martorell, i ho ha fet amb gran èxit. Aquest matí, el Pavelló Esportiu Municipal de Can Cases s’ha omplert de música, companyerisme i esport amb les actuacions del centenar de ballarins i ballarines de diferents escoles de dansa i centres educatius de l’àrea metropolitana de Barcelona. L’activitat, organitzada pel Consell Esportiu del Baix Llobregat, ha consistit en diverses actuacions de ball urbà en què s’han interpretat diferents estils de música com són el Jazz, Hip Hop, New Style, Salsa o Funky. L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, el regidor d’Esports, Gerard Mimó, i la regidora d’Igualtat, Belén Leiva, han oficiat l’activitat fent entrega dels diplomes a cadascun dels 11 grups participants.

Aquesta segona Jornada Comarcal Baix Dance s’ha realitzat a Martorell amb motiu dels reconeixements esportius que ha rebut recentment la població, que són, d’una banda, el guardó commemoratiu que assigna el Consell Esportiu del Baix Llobregat com a Ciutat Juga Verd Play, i d’altra, la designació com Ciutat Europea de l’Esport 2023.

Tal com ha explicat Albert Ginés, membre de la regidoria d’Esports del Patronat Municipal de Serveis i d’Atenció a les Persones de Martorell i responsable de l’activitat del New Dance, “en aquesta edició hem volgut obrir les portes a altres municipis per donar a conèixer la nostra activitat i perquè els participants coneguin gent d’altres poblacions que practiquen el ball urbà i també altres disciplines”.

L’èxit de l’activitat s’ha evidenciat, no només amb les grades del públic de gom a gom, sinó també amb el nombre de participants, que han estat al voltant d’un centenar, procedents de diferents parts del territori, “de la comarca del Baix Llobregat i també d’altres llocs de l’àrea metropolitana de Barcelona, com són Sant Boi, el Prat, Viladecans, ciutat de Barcelona, Castelldefels i Vallirana”, ha afirmat Ginés.

Albert Ginés, membre de la regidoria d’Esports del Patronat Municipal de Serveis i d’Atenció a les Persones de Martorell

La Jornada Comarcal Baix Dance ha sigut una activitat de companyerisme i cohesió i, per aquest motiu, no s’ha tractat d’una competició entre els grups, sinó d’una exhibició de ball, en què han gaudit tant públic com participants. Això sí, el jurat ha valorat alguns aspectes com són el show, la composició o l’execució, però l’objectiu principal ha sigut que “la gent s’ho passi bé i que participi tothom, perquè fomentar l’esport és fomentar la salut, la cohesió social, la cultura i molts valors que a Martorell portem entre cella i cella”, ha explicat Gerard Mimó, regidor d’Esports.

Gerard Mimó, regidor d’Esports.

Martorell ha acollit aquesta jornada perquè, “aquí intentem que qualsevol exhibició esportiva vingui a parar a casa nostra, sobretot amb l’objectiu de fomentar l’esport perquè és una eina vital. Enguany amb més motiu, perquè hem estat reconeguts com a Ciutat Europea de l’Esport i com a Ciutat Juga Verd Play”, ha afirmat Mimó.

Gerard Mimó, regidor d’Esports.

La cloenda de la jornada ha consistit en un ball on hi ha participat tothom, grans i petits, que han gaudit de moure el cos al ritme de la música.

Font: Martorell acull amb gran èxit la segona Jornada Comarcal Baix Dance