Martorell acull dimecres la campanya ‘Els Bombers t’acompanyen a donar sang’

Categories General

Martorell acollirà el 4 de març, de 16.00 a 21.00h, la jornada de donació de sang en el marc de la campanya ‘Els Bombers t’acompanyen a donar sang’. Es tracta del segon any en què la nostra població participa en aquesta campanya organitzada pel Banc de Sang i Teixits i els Bombers de la Generalitat de Catalunya .

Els Bombers de Martorell participaran amb una exhibició d’una excarceració, tots els assistents podran veure com actuen en cas d’un accident de trànsit amb un víctima, també hi participarà Creu Roja del Baix Llobregat Nord, amb tallers pels més petits..

Organitzada pels Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits, la sisena edició de ‘Els Bombers t’acompanyen a donar sang’ s’inaugura el dia 6 a Solsona i es clourà oficialment el dia 27 a Girona.

Juntament amb Martorell, un total de 34 municipis se sumen a aquesta iniciativa solidària que busca aconseguir el màxim nombre de donacions de sang just abans de Setmana Santa, època en què baixen les reserves.

Setmana Santa, època crítica

Les reserves de sang baixen considerablement durant la Setmana Santa. El canvi d’hàbits i les vacances fan que la població s’acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l’abril per tal d’assegurar que es mantenen les reserves. Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.

Bombers amb Cor

Aquesta iniciativa va néixer a partir d’un grup de bombers de diferents àmbits i regions d’emergències que volen donar suport a la donació de sang. Per això, més enllà de donar sang, els bombers difondran les campanyes i el dia de la donació les dinamitzaran. El cartell d’enguany està protagonitzat per bombers de Sabadell. Bombers amb Cor és una iniciativa altruista d’un grup de professionals del cos.

Font: Martorell acull dimecres la campanya ‘Els Bombers t’acompanyen a donar sang’