Martorell acull la quarta ruta del cicle ‘Passejades per a la gent gran’

Categories General

Coincidint amb el Dia Mundial de l’Activitat Física, aquest matí Martorell ha acollit la quarta caminada del Cicle ‘Passejades per a la gent gran’, que organitza la Diputació de Barcelona. Un total de 130 persones de Sallent, Ullastrell, el Prat de Llobregat i Martorell han gaudit d’un recorregut pel nostre entorn natural i d’un dinar a El Progrés.

El punt de sortida de la ruta ha estat, a les 9.00h, des de la plaça del Pavelló Municipal, on els participants han esmorzat i han fet un escalfament conjunt. A continuació, han pujat als autocars per anar fins a Can Sunyer i, des d’allà, han iniciat una caminada de prop de 6 quilòmetres per la serra de l’Ataix, visitant la Torre Griminella i les Roques del Matauet. Han anat acompanyats de l’historiador Alfred Mauri, vicepresident del Centre d’Estudis Martorellencs, que ha fet explicacions dels llocs d’interès.

Un cop acabada la passejada, han tornat en autobús cap a l’aparcament del Vapor per anar caminant fins a El Progrés, on han gaudit d’un dinar i d’una mica de música. L’alcalde Xavier Fonollosa, acompanyat de la regidora de Promoció Econòmica, Rosa Cadenas, i la regidora de Serveis Urbans i Via Pública, Elisabeth Plaza, els hi ha donat la benvinguda.

“Crec que aquestes iniciatives són molt bones per dues raons: feu salut i socialitzeu amb gent d’altres poblacions. Quan veniu a Martorell us portem a dinar a una de les petites joies patrimonials que tenim, el centenari Teatre d’El Progrés, que sempre estem posant al dia per tenir-lo ben conservat”, ha dit Fonollosa.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El coordinador del cicle a Martorell, Enric Gotsens, ha valorat “el dia esplèndid” que han tingut, tot i que “no hem pogut finalitzar el recorregut fins a Les Mines de Plom, per qüestió de temps, però les hem pogut veure de lluny i explicar-les”. Gotsens ha destacat l’excel·lent organització i la coordinació amb la Policia Local, Protecció Civil, la Brigada Municipal i el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM). Ha agraït la col·laboració de l’historiador Aldref Mauri i de l’Ajuntament de Castellví de Rosanes.

Enric Gotsens, coordinador cicle passejades a Martorell

El cicle ‘Passejades per a la gent gran’ és un projecte promogut per la Diputació de Barcelona, que va néixer l’any 2001 amb la voluntat de promoure l’intercanvi entre diferents municipis, oferint la possibilitat a les persones de més de 65 anys de conèixer diferents entorns geogràfics i de viure la natura d’una manera adaptada a les seves possibilitats.

Al cicle ‘Passejades per a la Gent Gran 2021-22’ hi prenen part, actualment, 84 municipis, entre ells Martorell, que es va adherir l’any 2015. Enguany, la nostra població forma grup amb Ullastrell, Sallent i el Prat de Llobregat. AIxí, la primera ruta es va fer el passat mes de novembre a Ullastrell, al febrer li va tocar el torn al Prat de Llobregat, al març a Sallent i avui a Martorell. Al maig tindrà lloc la caminada de cloenda amb totes les poblacions participants, que es farà previsiblement a Santa Coloma de Gramanet.

A totes les caminades s’ofereixen uns recorreguts suaus i assequibles per pistes forestals o camins de muntanya en distàncies d’entre vuit i 10 quilòmetres. D’aquesta manera, es vol promoure i dinamitzar l’activitat física i l’exercici entre les persones grans com a eina per millorar la salut i afavorir les relacions interpersonals, a més de donar a conèixer els territoris de la demarcació de Barcelona.

Font: Martorell acull la quarta ruta del cicle ‘Passejades per a la gent gran’