Martorell, amb el Dia de Conscienciació de la Malaltia de Huntington

Categories General

L’Ajuntament de Martorell dona suport al Dia de Conscienciació de la Malaltia de Huntington, que es commemora aquest diumenge, 5 de maig. A petició de la Federación Española de Personas Afectades por la Enfermedad de Huntington (FEPAEH) i de l’Associació Catalana de Malalts de Huntington , se suma a la campanya #LightItUp4HD2024 il·luminant de color blau i porpra el pont d’Anoia per donar visibilitat a aquesta malaltia.

Aquesta jornada de conscienciació pretén donar a conèixer la malaltia i destacar la necessitat de prestar una atenció integral i un suport continuat a les persones afectades i al seu entorn familiar i cuidador, per tal de millorar la seva qualitat de vida.

La Malaltia de Huntington o corea de Huntington és una malaltia minoritària, neurodegenerativa i hereditària. Provoca alteracions en el moviment, la personalitat i cognitives. La recerca en aquest àmbit ha proporcionat tractaments que milloren la qualitat de vida de les persones afectades, però encara no hi ha una cura definitiva.

The post Martorell, amb el Dia de Conscienciació de la Malaltia de Huntington appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: Martorell, amb el Dia de Conscienciació de la Malaltia de Huntington