Martorell celebra el Dia Internacional dels Drets dels Infants amb activitats en línia

Categories General

El Dia Internacional dels Drets dels Infants se celebra aquest divendres 20 de novembre, data en què la Convenció dels Drets dels Drets dels Infants va ser aprovada per les Nacions Unides, l’any 1989, amb la finalitat de garantir el benestar dels nens i nenes del món. La Regidoria d’Infància de l’Ajuntament de Martorell ha preparat diverses activitats virtuals per recordar l’efemèride. A més, al darrer Ple Municipal es va fer lectura de la Declaració Universal de la Infància per reivindicar els principis que s’hi recullen.

La regidora de Participació, Igualtat, Infància, Adolescència i Cooperació, Belén Leiva, lamenta que “enguany no podrem aprofitar aquest dia per constituir el nostre Consell d’Infants, com fèiem cada any, però ens adaptem a la situació actual amb propostes online ”. La principal serà la xerrada que farà l’alcalde Xavier Fonollosa, la regidora Leiva, i la regidora d’Ensenyament i Salut, Soledad Rosende, aquest divendres amb els escolars de 4t a 6è de primària “sobre què s’ha fet a Martorell per pal·liar els efectes de la pandèmia”.

Belén Leiva, regidora d’Infància

Serà en directe al Canal Youtube de l’Ajuntament , de 9.30 a 11.00h, i es podrà veure, posteriorment, en diferit. Durant la conversa hi intervindrà Jaume Lanaspa, president d’UNICEF Comitè Catalunya, ja que l’any 2018 Martorell va rebre el segell d’UNICEF Ciutat Amiga de la Infància.

Del 20 al 30 de novembre, els infants podran participar al Kahoot sobre els Drets dels Infants. “És com un test-concurs en línia sobre els referents que vetllen pels drets dels infants. Hi haurà regals per als primers classificats. Crec que és molt interessant i, en ser telemàtic, pot resultat molt divertit pels nens i nenes. El poden fer a les escoles, per grups o tota la classe junta, i també a casa amb les famílies”, apunta la regidora. Per accedir-hi només cal introduir el número PIN: 09795515.

Belén Leiva, regidora d’Infància

Declaració Universal de la Infància 2020

Martorell, com a Ciutat Amiga de la Infància, ha ratificat el seu compromís amb els drets de la infància i adolescència amb la lectura, al Ple Municipal del passat dilluns, de la Declaració Universal de la Infància 2020 . El text manifesta la voluntat d’impulsar mesures per tenir-los en compte en totes les decisions preses per l’administració, tant en la resposta a la crisi, com en la recuperació, que tenen efectes sobre la infància i adolescència.

“Volem sentir les seves veus i que comparteixin les seves experiències amb nosaltres. No podem treballar pel seu futur si no els tenim en compte, no tindria cap sentit fer-ho sense ells”. “Per això tenim eines com el Consell d’Infants o els Pressupostos Participatius Infantils. Des de l’equip de govern, ens agrada escoltar la seva opinió perquè ens ajuda moltíssim”, subratlla Leiva.

Belén Leiva, regidora d’Infància

La Declaració incideix en analitzar l’impacte de la COVID-19 sobre la infància i adolescència a la nostra localitat, especialment sobre aquells grups més vulnerables i adaptar en conseqüència el Pla Local d’Infància i Adolescència. Reforçar les ajudes socials d’emergència que reben les famílies amb fills menors d’edat a càrrec i prioritzar les famílies més vulnerables, monoparentals, entre d’altres. Fer de la nostra ciutat un espai que fomenti el joc i l’esport, i crear espais on els nens i nenes poden aprendre a comprendre, compartir i gestionar les seves emocions i on trobin protocols de protecció contra tot tipus de violència.

Font: Martorell celebra el Dia Internacional dels Drets dels Infants amb activitats en línia