Martorell decreta mesures addicionals per a la prevenció i el control de la COVID-19

Categories General

Martorell te en aquests moments una taxa de reproducció de l’1,71 i un risc de contagi molt alt, amb més de 200 positius aquests darrers 14 dies. Per aquest motiu l’alcalde Xavier Fonollosa ha decidit prendre, de manera immediata i urgent, mesures addicionals respecte a les recentment adoptades per la Generalitat de Catalunya. El decret entra en vigor, a les 00.00h, del 24 d’octubre i fins al 7 de novembre.

Les mesures comporten el tancament temporal dels equipaments esportius, culturals, els esplais de gent gran, els parcs i jardins públics, i les zones d’esbarjo i esportives a la via pública. També se suspèn la prestació presencial dels serveis esportius, de l’Aula Municipal d’Anglès, de l’Escola Municipal de Música i l’Aula d’Art, que mantindrà les activitats online juntament amb l’Espai Jove Punt Nord.

Es prohibeix la realització d’actes i activitats de pública concurrència a la via i als espais públics, així com als equipaments de titularitat pública. Es deixa sense efecte les reserves d’espais municipals per fer activitats presencials, excepte les que s’han de realitzar aquest cap de setmana.

Durant el període de vigència d’aquesta resolució i les seves possibles pròrrogues, no s’exigirà el pagament de les taxes o dels preus públics corresponents als serveis i a les activitats municipals que deixen de prestar-se, tret d’aquells que continuïn la seva prestació de forma virtual, als quals s’aplicarà una reducció del 50% de l’import.

Se seguiran celebrant a distància, a través de videoconferència, les sessions dels òrgans col∙legiats de l’Ajuntament de Martorell, del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell i de Martorell Gestió del Sòl, Empresa Municipal, S.L., així com de les reunions de les comissions d’estudi dels reglaments i ordenances municipals.

“Hem pres aquestes mesures restrictives perquè a Martorell se’ns ha disparat la pandèmia. Tot i haver recomanat responsabilitat individual i col·lectiva, ens hem relaxat. A tot el país, està sent una segona onada més virulenta del que els especialistes en epidemiologia esperaven, però Martorell està entre els 10 municipis amb un risc de contagi més alt”, ha afirmat l’alcalde Xavier Fonollosa.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

L’alcalde ha incidit que “a Catalunya hi ha uns 500 casos per cada 100.000 i a Martorell doblem la mitjana catalana. Una dada demolidora és que, des del 13 de març fins a avui, hem tingut 937 positius i d’aquests 247 han estat els darrers 14 dies, el 27% del total. Això vol dir que estem en situació d’emergència i hem de prendre decisions dràstiques”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Per tal que es compleixin les mesures acordades, “es reforçarà la vigilància als carrers amb un operatiu d’agents cívics i aquest cap de setmana hi haurà més presencia de la Policia Local amb una tercera patrulla. Incidiran en els llocs on sabem que hi pot haver aglomeracions de gent jove per dir-los que està prohibit i, en cas de reiteració, imposar sancions”, ha apuntat.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Fonollosa ha informat de la situació sanitària i de les mesures dictades a la resta de grups municipals representats a l’Ajuntament i aquests li han donat suport.

Font: Martorell decreta mesures addicionals per a la prevenció i el control de la COVID-19