Martorell es declara ‘Municipi amic dels animals’ i reforçarà la lluita contra el maltractament

Categories General

L’Ajuntament declararà Martorell com a ‘Municipi amic dels animals’, fomentarà la creació d’un protocol per a evitar el seu maltractament i abandonament i farà campanyes de sensibilització ciutadana. Així es va decidir en el Ple Municipal del passat dilluns. Els cinc grups polítics van votar favorablement a adherir-se al ‘Pacte de Teguise ‘ a través d’una moció proposada per Junts per Martorell i el PSC contra el maltractament animal.

“A Martorell tenim 3.500 animals de companyia i cada cop hi ha una sensibilitat més gran envers el tema. Això és molt bo, perquè vol dir que som una societat cada cop més moderna i desenvolupada”. D’aquesta manera s’expressava l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, qui justificava aquesta adhesió: “Ens declarem un municipi en el que no volem cap mena de maltractament animal, i que tingui sensibilitat i doni suport a les entitats que els defensen”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El consistori també insta el govern d’Espanya a prevenir els casos de crueltat i a modificar el Codi Penal per a endurir les penes; demana a les administracions estatal i autonòmica a augmentar els recursos als ajuntaments per a desenvolupar polítiques de benestar animal i protecció de la fauna; una millora de l’accessibilitat als transports públics i fer noves campanyes institucionals de sensibilització contra el maltractament, l’abandonament, el foment de l’adopció i la salut animal, entre d’altres.

El Pacte de Teguise rep aquest nom perquè en aquesta localitat canària es va produir un cas de mort violenta d’un gos, que va ser emmordassat fins a l’asfíxia. És un moviment que vetlla per a la protecció animal i que considera “intolerable que es maltractin éssers amb sentiments i consciència”, tal i com apuntava el portaveu del PSC Lluís Tomás en defensar el punt. Un dels objectius és que les administracions adoptin mesures legals per a elevar el nivell de protecció dels animals “i arribar als zero casos de maltractament”.

Lluís Tomás, portaveu del PSC

A més del maltractament, el Pacte es fixa també lluitar contra els abandonaments, que van arribar als 138.000 casos a tot l’estat el 2018 segons la Fundació Affinity. D’altra banda, recull dades de la Real Sociedad Canina de España (RSCE), que apunten que durant l’inici de la desescalada va augmentar un 25% l’abandonament de gossos.

Com a alternativa, el document promou l’adopció i aposta per l’esterilització, argumentant que comporta molts avantatges: prolongació de la vida de l’animal, disminució del risc de contraure determinades malalties cancerígenes, millores del comportament i reducció de la superpoblació.

Font: Martorell es declara ‘Municipi amic dels animals’ i reforçarà la lluita contra el maltractament