Martorell es manté com a municipi amb el PIB per habitant més elevat de Catalunya

Categories General

Martorell ha liderat el rànquing de municipis de Catalunya pel que fa al seu Producte Interior Brut (PIB) per habitant, més que triplicant la mitjana de Catalunya, segons l’Idescat. En xifres absolutes, el PIB martorellenc és de 2.838 milions d’euros, el tretzè més elevat del país, i que el converteix en el municipi més petit demogràficament dels primers 24 d’aquesta llista. L’alcalde, Xavier Fonollosa, valora que les dades situin Martorell “com el poble amb major dinamisme econòmic de Catalunya”.

Les darreres dades publicades per l’Institut d’Estadística de Catalunya i recopilades per l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat referents al PIB, corresponen al 2017, i situen la nostra població com el municipi de tot Catalunya amb un major PIB per habitant. Martorell lidera el rànquing amb 103.000 euros per habitant en aquest índex que xifra la capacitat productiva per individu en un territori determinat i durant un període de temps determinat.

La xifra més que triplica la mitjana productiva de tot Catalunya, que és de 31.200 euros per habitant. Per tant, Martorell registra un índex de 330,2 (sent Catalunya el 100). El segueixen La Canonja (321,9) i Vandellòs-L’Hospitalet de l’Infant (295,8), segon i tercer.

L’alcalde, Xavier Fonollosa, ha valorat aquestes dades: “Això vol dir que el volum de facturació generat a Martorell, el seu dinamisme econòmic dividit per la gent que hi viu, és el més alt de Catalunya, i ens indica que tenim molta activitat econòmica”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Pel que fa al rànquing del PIB en xifres absolutes, Martorell se situa en el lloc número 13, amb una productivitat total de 2.838 milions d’euros durant el 2017, i representa l’1,2% del total del país (de 234.680). Alhora, és el municipi de menys pes demogràfic dels primers 24 que apareixen a la la llista, i supera a ciutats amb tant de pes territorial i demogràfic com ara Reus, Granollers o Manresa.

Per Fonollosa, la raó d’aquestes xifres tan positives és el fet de tenir en el terme municipal “empreses tan importants com SEAT, Inovyn o Cargill, que són molt potents i grans motors econòmics. I aquestes grans empreses fan que les petites i mitjanes també se’n beneficiïn. Per tot plegat, l’alcalde considera que “això fa que Martorell avui sigui el poble amb el dinamisme econòmic més alt de tot Catalunya. Generem riquesa, activitat econòmica i per tant, ocupació i benestar”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

A més de liderar també el rànquing del PIB per habitant del Baix Llobregat -que és la tercera comarca catalana, amb l’11,2% del PIB i un total de 26.364 milions d’euros l’any 2017-, Martorell és el tercer municipi baixllobregatí en xifres absolutes, només superat pel Prat de Llobregat (4.028 milions d’euros) i Cornellà de Llobregat (2.886).

Font: Martorell es manté com a municipi amb el PIB per habitant més elevat de Catalunya