Martorell homenatja les víctimes de la pandèmia amb un emotiu minut de silenci

Categories General

L’Ajuntament de Martorell ha convocat aquest migdia, a les 12.00h, un minut de silenci en record a les víctimes de la pandèmia de la COVID-19. L’alcalde Xavier Fonollosa i els regidors de l’Ajuntament s’han aplegat a la plaça de la Vila amb mascaretes, i han convidat als veïns i veïnes a sumar-se a l’homenatge des d’allà on es trobessin. L’acte ha servit per iniciar els 10 dies de dol oficial que ha decretat el Govern de l’Estat. Fins al 6 de juny, les banderes de la Casa de la Vila onejaran a mig pal i amb un crespó negre.

Des del 14 de març fins a avui, hi ha hagut 120 defuncions de martorellencs i martorellenques. Tot i que no es pot acreditar exactament quines han estat per COVID-19 i quines no, perquè algunes persones han mort amb símptomes però sense que se’ls practiqués la prova, han estat més del doble de decessos que en un any normal per aquestes dates.

“Del 23 de març al 12 d’abril, van ser les tres setmanes més complicades amb 84 martorellencs morts en ple confinament, sense que es poguessin fer vetlles ni acomiadar dels seus familiars. Per sort, les tres darreres setmanes hem anat recuperant la normalitat i frenant els contagis, tot i que el virus segueix entre nosaltres”, ha explicat l’alcalde.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

“L’objectiu del dol, a banda de retre homenatge a les víctimes, és recordar que no fa pas gaire molta gent ens ha deixat com a conseqüència de l’epidèmia, per tant, hem de seguir sent molt prudents”. “La condició humana tendeix a oblidar ràpidament, però crec que ho hem de mantenir a la nostra memòria”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Fonollosa ha demanat que tothom respecti les mesures de seguretat decretades en la fase 1 del desconfinament. L’Ajuntament ha incrementat la vigilància de Policia Local, Protecció Civil i agents cívics per comprovar que es compleix la normativa a les terrasses de bars i restaurants.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Font: Martorell homenatja les víctimes de la pandèmia amb un emotiu minut de silenci