Martorell homeneja els Fills Predilectes amb el bateig dels carrers de la Sínia que porten els seus noms

Categories General

L’Ajuntament de Martorell ha celebrat aquest matí l’acte institucional que ha batejat oficialment els carrers del nou barri de La Sínia. Les vies s’han dedicat als Fills Predilectes de Martorell: Jaume Muxart -de manera pòstuma-, Montserrat Campmany, Màrius García , Salvador Esteve i Josefina Cortadella. A l’acte han acudit l’alcalde, Xavier Fonollosa, i els homenatjats, que han participat en la descoberta de la placa, i han celebrat la jornada juntament amb els seus familiars i amics.

L’inici de l’acte s’ha dut a terme al Parc Principal de la Sínia, a l’avinguda Salvador Esteve, i s’ha continuat pels carrers i passatges dedicats a les altres quatre personalitats. Tal com ha destacat Xavier Fonollosa, tenir la distinció de Fill Predilecte “és l’honor més gran que pot tenir un martorellenc, perquè això vol dir que la teva ciutat i la teva gent, et reconeix com una persona que ha treballat incansablement pel seu poble. Així, avui bategem aquests carrers que Martorell els hi ha volgut dedicar”.

“Com vaig dir en el seu moment, Martorell, als seus grans alcaldes, sempre els hi ha dedicat un carrer o una avinguda com és la de Vicenç ros o el carrer Pere Puig i Francesc Riera, ara, doncs, també tenim l’avinguda Salvador Esteve. Després, seguirem el recorregut i anirem passant pels passatges i carrers de la resta de Fills predilectes”, ha explicat Fonollosa.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Per la seva part, Salvador Esteve, exalcalde de Martorell, ha mostrat la seva emoció i agraïment per rebre aquesta distinció: “he dedicat bona part de la meva vida a Martorell, a escoltar el que la gent volia i intentar-ho posar en pràctica. Estic molt content de compartir aquest reconeixement amb les personalitats que avui són aquí i que també han treballat moltíssim per Martorell i en general per totes les persones”.

Salvador Esteve, Fill Predilecte de Martorell

La passejada ha continuat cap al carrer de Josefina Cortadella, mercedària missionera que ha dedicat molts anys de la seva vida a ajudar als altres, perquè això ha estat “la seva vocació des dels 18 anys”, tal com ha explicat al seu parlament. A més, ha destacat que, tot i fer “55 anys que visc fora de Martorell, és veritat que sempre m’hi he preocupat pel municipi perquè sóc mercedària missionera. Agraeixo molt aquest detall”.

Josefina Cortadella, Filla Predilecta de Martorell

L’itinerari ha continuat pel Passatge Montserrat Campmany, homenejada per la seva participació en la junta local de Catalunya Contra el Càncer, i la llarga dedicació solidària envers qui pateix aquesta malaltia. Campmany també ha mostrat el seu agraïment a l’Ajuntament de Martorell, “que sempre ens ajuda en tot i ens ve a acompanyar a tot arreu. Jo ho faig amb tot cor i amb tota la il·lusió del món, i mentre pugui, ho continuaré fent”.

Montserrat Campmany, Filla Predilecta de Martorell

Finalment, l’última placa que s’ha destapat ha estat la de Màrius García , qui ha estat una personalitat per la seva trajectòria en l’àmbit de la comunicació, per ser “la veu” de Martorell, per ser patró vitalici de la Fundació Francesc Pujols, entre altres coses. García s’ha mostrat emocionat i ha insistit en l’estima que li té al municipi des de ben petit, i per això, “és un honor quasi inexplicable que el meu nom figuri en un carrer de Martorell. Haig de donar gràcies a l’Ajuntament, però també a totes les persones que m’han ajudat a estar aquí. Pensava ja posar punt final, però després de veure aquest ambient, sentir l’aire fresc, i la brisa de Montserrat, esborro el punt final, i poso punt i seguit”, ha expressat.

Màrius García, Fill Predilecte de Martorell

L’acte ha acabat amb un pica-pica pels assistents, per acabar d’arredonir la jornada.

The post Martorell homeneja els Fills Predilectes amb el bateig dels carrers de la Sínia que porten els seus noms appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: Martorell homeneja els Fills Predilectes amb el bateig dels carrers de la Sínia que porten els seus noms