Martorell participa a la 5a Jornada anual de l’Aliança Educació 360

Categories General

La regidora d’Ensenyament i Salut, Soledad Rosende, ha participat aquest dimecres a la 5a Jornada anual de l’Aliança Educació 360 . La cita, que ha tingut lloc a les instal·lacions INEFC de Barcelona, ha donat a conèixer diferents iniciatives sobre ‘Educació 360. Educació a temps complet’, entre elles l’experiència de Martorell, que ofereix activitats extraescolars gratuïtes a 1.600 infants.

L’Aliança Educació 360 és una xarxa d’institucions públiques i entitats diverses que promouen la millora d’oportunitats educatives de tota la població en tots els temps i espais de la seva vida; la connexió entre el temps lectiu i el no lectiu, així com entre els diversos àmbits educatius; i l’accés a noves oportunitats educatives en condicions d’equitat i sense exclusions. Està impulsada per la Fundació Jaume Bofill, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica i la Diputació de Barcelona.

La nostra població es va sumar a l’Aliança Educació 360 l’any 2019, posant en marxa el programa ‘Martorell Educa 360’, destinat a donar a la infància i l’adolescència del nostre municipi més i millors oportunitats educatives; construir itineraris educatius més personalitzats, amb més significat i més motivadors per a l’alumnat. Ho fa vinculant l’escola, les famílies, les entitats i tota la comunitat, i vetllant per garantir l’equitat i la igualtat d’oportunitats.

Les jornades han servit per compartir les principals orientacions que aporta el model 360 i generar un debat amb experts d’altres països que han incorporat l’Educació a temps complet a les seves polítiques.

També ha estat un espai per oferir noves eines, estratègies i recursos pràctics per respondre a reptes vinculats amb l’equitat, qualitat i connexió per fer avançar polítiques d’equitat. Així hi ha hagut una taula amb 18 experiències d’educació 360 i quatre espais de laboratori per aprofundir i intercanviar sobre els principals reptes de l’educació a temps complet.

1.600 nens i nenes al ‘Martorell Educa 360’

En la seva intervenció, la regidora Rosende ha explicat que “a Martorell aquest és el quart curs que duem a terme l’estratègia educativa ‘Martorell Educa 360’. Oferim oportunitats educatives a tots els infants de Martorell, a través d’una carta de serveis extraescolars de qualitat i accessibles que integrem en tres programes: ‘Esport Educatiu 360’, ‘Arts i Cultures Educatives 360’ i ‘Programa d’Inclusió’. Els oferim a les set escoles d’Infantil i Primària, però també els oferim als quatre instituts de Secundària. Enguany, tenim un repte, que és començar a oferir el programa al Centre d’Educació Especial El Pontarró”.

En aquests moments, “tenim més de 1.600 inscripcions, 140 grups d’activitats i 80 monitors que en formen part i monitores. El que oferim és una oferta universal, gratuïta i inclusiva. Ho fem perquè volem contribuir a la millora dels indicadors socioeconòmics i educatius de la ciutat a través de l’educació. Ho fem des de la convicció que els ajuntaments tenim molt a dir i a aportar a la millora de les oportunitats i l’èxit educatiu a les nostres ciutats. No només volem col·laborar amb la Generalitat, sinó que aspirem a ser reconeguts com a agents actius de l’administració educativa”.

Soledad Rosende, regidora d’Ensenyament

La jornada també ha estat una plataforma per reclamar que les polítiques que fan possible l’equitat fora de l’escola tinguin una traducció real, tant en la dotació de recursos com en el disseny d’estratègies que ho facin possible.

En aquest sentit, Rosende ha instat a “anar pensant en un model de finançament d’aquestes activitats extraescolars educatives que segueixi un recorregut similar al que ja s’han transitat des de les llars d’infant del país. Som conscients que el repte és molt gran i complex, però pensem que actuar amb convicció i amb estratègia de país contribuirà a fer que projectes com el de Martorell perdurin en el temps i es puguin fer extensius a d’altres territoris”.

Soledad Rosende, regidora d’Ensenyament

La jornada ha estat destinada tant a les institucions i organitzacions adherides a l’Aliança Educació 360, com a les que encara no ho estan. Hi han estat convocats responsables polítics de tots els nivells de l’administració (local, supralocal i autonòmica) i organitzadors d’activitats educatives fora escola: equipaments culturals, comunitaris o esportius, entitats, AFA, centres educatius, destinacions edunautes, equips impulsors i programadors d’activitats.

The post Martorell participa a la 5a Jornada anual de l’Aliança Educació 360 appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: Martorell participa a la 5a Jornada anual de l’Aliança Educació 360