Martorell referma el seu compromís social i ambiental amb Solidança Roba Amiga

Categories General

Aquest 2022, Martorell ha augmentat la recollida tèxtil un 20%, respecte a l’any passat, amb la seva participació en el projecte Solidança Roba Amiga, un programa de reinserció social que treballa a partir de la recuperació d’aquests productes i la seva reutilització. En xifres, el recompte anual de recollida de tèxtil ha superat la mitja catalana (2,51 kg per habitant i any) amb 3,41 kg de residus per habitant i any, convertint així el municipi de Martorell en un dels territoris referents en aquest àmbit.

Andrea Membrado, responsable de comunicació de l’entitat, apunta que aquestes dades “es deuen a la col·locació dels 9 contenidors nous a la via pública de la població”, però també té a veure amb “l’augment de la sensibilització de la ciutadania, gràcies a les campanyes d’educació ambiental que impartim a les escoles. Ho fem a través de xerrades, tallers, i portant contenidors als centres educatius perquè la mainada pugui portar a la pràctica i conèixer més a fons el nostre programa, i també créixer amb una sensibilització més gran envers el residu tèxtil”.

Andrea Membrado, responsable de comunicació de Solidança/Roba Amiga

L’ús dels contenidors taronja és fàcil, “es pot portar tota mena de tèxtil, com roba d’home, dona i infant, roba de la llar, calçats i accessoris. Això sí, un dels requisits principals és que la roba estigui neta, doblegada, i, sobretot, que vagi amb una bossa lligada i el calçat lligat entre si, perquè es pugui fomentar la seva reutilització de forma correcta. Tota la roba que estigui en bon estat i se li pugui donar una nova vida, es fomentarà la seva reutilització a través de les botigues Solidança Roba Amiga, on es promou la moda de segona mà amb valor social i amb uns preus molt assequibles. Per altra banda, a la roba que no es pugui reutilitzar se li donaran altres usos com són el reciclatge o participar en projectes universitaris d’innovació tèxtil”, ha afirmat Membrado.

Andrea Membrado, responsable de comunicació de Solidança Roba Amiga

Gràcies al programa Roba Amiga i als ciutadans i Ajuntament de Martorell, aquest any s’han evitat 808,555 kg d’emissions de CO₂ a l’atmosfera, ajudant així a combatre l’emergència climàtica. Aquest projecte, però, no només compleix amb el compromís ambiental, sinó que, a més, fomenta la creació de treball per a persones en situació de vulnerabilitat social. Així,  Solidança opera en col·laboració amb els Serveis Socials i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell per a la inserció de 4 persones a través de la contractació, i ha ofert també formació ocupacional per a altres 7 interessats.

Andrea Membrado convida a tothom qui vulgui saber-ne més a visitar la pàgina web solidanca.cat , o les seves xarxes socials, on es fomenta la sensibilització amb aquest tema i també la transparència del projecte.

Font: Martorell referma el seu compromís social i ambiental amb Solidança Roba Amiga