Martorell reivindica la urgència de la transformació feminista

Categories General

“La transformació feminista la volem ara. No podem esperar més temps”. Aquesta és la crida de la Declaració institucional d’aquest 8 de març, Dia Internacional de la Dona, que s’ha llegit aquest migdia a El Círcol a causa de la pluja. Una clam que posa sobre la taula la urgència de garantir els drets de les dones i fer-ho des d’aquest mateix moment. Tot i els avenços aconseguits gràcies a l’organització col·lectiva i la mobilització, els drets de les dones encara no estan plenament garantits i estan subjectes a retrocessos.

El 8 de març es commemora la lluita de les dones per la seva participació en la societat i el seu desenvolupament íntegre com a persona. Aquesta data es rememora des del 1977, quan l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar el 8 de març com el Dia Internacional de la Dona i la Pau.

La regidora d’Igualtat, Belén Leiva, ha estat l’encarregada de llegir la Declaració institucional que reclama, “davant les desigualtats, discriminacions i violències estructurals que pateixen les dones pel sol fet de ser dones, dos canvis imprescindibles i inajornables: el paper actiu dels homes per identificar i rebutjar els estereotips, les actituds i els comportaments masclistes propis i dels seus entorns laborals, familiars o d’amistats que normalitzen i perpetuen la discriminació”.

En segon lloc, “la resposta institucional ha d’estar a l’altura, donant visibilitat a les polítiques locals feministes, innovadores i transformadores que contribueixen a construir pobles i ciutats feministes”. La transformació feminista “ha de suposar una nova forma de fer política, més democràtica i participativa, en què les polítiques públiques siguin el resultat d’una interlocució real amb entitats i col·lectius, amb l’objectiu de dissenyar conjuntament un nou contracte social que permeti viure vides lliures i dignes a tothom”.

Declaració institucional Dia Internacional de la Dona

Els actes commemoratius del Dia Internacional de la Dona continuen aquesta tarda. A les 17.30h, El Círcol acollirà Contes per a l’equitat, un projecte de Nacions Unides Dones per reimaginar contes tradicionals, llegits per dones de Martorell. Mitja hora més tard, a l’Espai Jove.Nord, arribarà el Cinefòrum feminista amb la projecció de Moxie! que reflexiona sobre el paper de la dona en la societat actual i com està canviant. I a les 19.00h, a la Biblioteca, es presenta el llibre Señales. Cuando la vida marca el camino del alma, de Sílvia Díez Muntané i Araceli Gutiérrez Villanueva.

Programa Dia Internacional de la Dona

Font: Martorell reivindica la urgència de la transformació feminista