Martorell rep els esportistes que participaran en els Special Olympics 2023

Categories General

Aquesta tarda l’Ajuntament de Martorell ha presentat els 38 esportistes que participaran pròximament als Special Olympics, a la Casa de Cultura de La Vila. Els participants corresponen a 5 modalitats diferents: 1 de gimnàstica artística; 9 de petanca; 5 de natació; 8 de futbol i 7 de bàsquet. L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, el regidor d’Esports Gerard Mimó, la regidora de Benestar Social, Cristina Dalmau, i la gestora de la Fundació Privada Arc de Sant Martí, Rosa Cadenas, han oficiat l’acte.

Els Jocs Special Olympics se celebraran a Granollers la setmana vinent, del dijous 30 de març al diumenge 2 d’abril. L’organització, la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (ACELL), preveu l’arribada d’uns 1.200 esportistes provinents de tot Catalunya i d’Andorra, uns 200 arribats d’arreu de l’estat espanyol i un centenar d’altres països. S’espera la participació d’uns 350 entrenadors, un centenar de persones de l’equip tècnic i uns 600 voluntaris.

Aquesta fita és l’esdeveniment més important que hi ha en l’àmbit esportiu per les persones amb diversitat funcional. Es tracta “d’uns Jocs Olímpics pensants perquè la gent amb discapacitat pugui participar. L’objectiu és que puguin competir entre iguals, mostrar la seva evolució esportiva, i passar uns dies de convivència on ells siguin els protagonistes, perquè la discapacitat intel·lectual és un sector bastant invisibilitzat”, ha afirmat la gestora de la Fundació Privada Arc de Sant Martí, Rosa Cadenas.

Rosa Cadenas, gestora de la Fundació Privada Arc de Sant Martí.

Els competidors s’han preparat en les diferents instal·lacions esportives de Martorell, municipi que participa en aquestes olimpíades des de fa gairebé trenta anys. Segons ha afirmat l’alcalde, Xavier Fonollosa, “Martorell és, probablement, la ciutat que presenta més esportistes a aquest Special Olympics de tot Catalunya, i per això, entre altres coses, som Ciutat Europea de l’Esport. Aquesta distinció ens la van donar perquè el nostre municipi enfoca l’esport en direcció a la cohesió social, i a la inclusió, des de fa molts anys”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Tot i que l’objectiu principal és la participació conjunta esportiva, els Special Olympics són una competició on es repartiran premis als millors puntuats. Això sí, l’esportista Yolanda Vázquez, de la modalitat de Bàsquet, expressa que “està molt feliç per formar-hi part d’aquestes olimpíades, i que el més important és passar uns dies amb els amics i els companys. Guanyar o perdre tant és”.

Yolanda Vázquez, competidora en la modalitat de Bàsquet

En acabar l’acte, els esportistes, entrenadors i el públic assistent han pogut gaudir d’un pica-pica al carrer.

Participants dels Special Olympics

En la modalitat de Gimnàs Artísitc, America Merino; en Petanca, Sergio González, Bàrbara Bascuñana, Jose Cortés, Rosario Cortés, Cristhian López, Pedro Morillo, Laia Riba, Àlex Martínez i Xavi Ruíz; en Natació, Víctor Abreu, Victòria Gasulla, Àfrica Guàrdia, Santi Fusalba i Josep Domenech; en la modalitat de Futbol, Gustavo Collazos, Glòria Mas, Raül Cortés, Esteban Cortés, José Luis Montoro, Andreu Galán, Roberto Martín i Ruben Crespo; i, per últim, en Bàsquet, Javier Yanini, Jesús Casillas, Marc Díaz, Yolanda Vázquez, Gustavo Mansilla, Martí Farriols i Llorenç Campderós.

Font: Martorell rep els esportistes que participaran en els Special Olympics 2023