Martorell s’adhereix a la Setmana dels Arxius amb portes obertes i una exposició virtual

Categories General

L’Arxiu Municipal de Martorell se suma a la celebració de la Setmana Internacional dels Arxius , promoguda pel Consell Internacional d’Arxius, que s’està celebrant de 3 al 9 de juny, sota el lema ‘Som present, som històries’. Aquesta efemèride esdevé una oportunitat per a descobrir o aprendre més sobre els arxius i la tasca dels professionals que hi treballen. En el cas de Martorell, es durà a terme una jornada de portes obertes i la presentació de l’exposició virtual El mercat i les fires, essència de Martorell .

La funció principal de l’Arxiu Municipal de Martorell és conservar els fons generats per l’Ajuntament i el Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones (PMSAPM), així com el patrimoni documental de la vila. L’accés és lliure i gratuït per a tots els ciutadans, que hi poden consultar la documentació custodiada, sempre complint la normativa vigent de protecció de dades, accés a la documentació i propietat intel·lectual.

Amb motiu de la Setmana Internacional dels Arxius, aquest divendres 7 de juny, de 09.00 a 13.30h, “es farà una jornada de portes obertes a l’Arxiu Municipal per ensenyar-vos com s’hi treballa i com són les nostres instal·lacions. Podreu consultar documentació en diferents suports i preguntar tots els dubtes que tingueu. Recordeu que ens trobem al carrer del Mur, 41”, ha explicat Fran Almécija, cap del Servei d’Arxiu i Gestió Documental de Martorell.

Fran Almécija, cap Servei d’Arxiu i Gestió Documental

A banda de conservar els fons, una altra de les funcions essencials de l’Arxiu Municipal és la difusió del patrimoni documental local, adreçada tant als investigadors com als ciutadans en general. Així, per tal de difondre aquesta informació, s’organitzen exposicions virtuals de documents d’arxiu a partir d’un eix temàtic i amb un format de presentació àgil. D’aquesta forma, es du a terme una aproximació dels continguts del patrimoni documental local amb la intenció de contribuir a suscitar l’interès necessari per conèixer-lo millor.

Amb aquesta finalitat, l’Arxiu Municipal de Martorell presenta El mercat i les fires, essència de Martorell , una exposició virtual que “es podrà veure a la nostra pàgina web, i tracta sobre els mercats al nostre municipi, que va néixer com a lloc de mercat precisament, entre els rius Anoia i Llobregat, en una important cruïlla de camins. En aquesta mostra es podrà veure l’evolució d’aquest mercat des de l’època Medieval fins als nostres dies”, ha expressat Almécija.

Fran Almécija, cap Servei d’Arxiu i Gestió Documental

L’Arxiu Municipal de Martorell forma part de la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona , i es troba al carrer del Mur, número 41. A més, compta amb una pàgina web on es poden visitar les mostres virtuals, i consultar la informació que es necessiti.

The post Martorell s’adhereix a la Setmana dels Arxius amb portes obertes i una exposició virtual appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: Martorell s’adhereix a la Setmana dels Arxius amb portes obertes i una exposició virtual