Martorell se suma al Dia Internacional per la Pau i al Dia Mundial de l’Alzheimer il·luminant espais emblemàtics

Categories General

Amb motiu del Dia Internacional per la Pau, que es commemora aquest 21 de setembre, aquest vespre s’ha il·luminat de colar blanc i blau el pont d’Anoia de Martorell. De color verd llueixen les fonts del Parc de La Sínia i del passeig de Catalunya per recordar que també avui és el Dia Mundial de l’Alzheimer.

L’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar l’any 1981 que el dia d’obertura de sessions cada setembre seria proclamat i observat oficialment com a Dia Internacional de la Pau, dedicat a commemorar i enfortir els ideals de pau dins de cada nació i entre tots els pobles.

L’any 2001, l’Assemblea General va decidir que el Dia Internacional de la Pau fos observat cada 21 de setembre. Un dia d’alto el foc i de no-violència a nivell mundial, a fi que totes les nacions i pobles se sentin motivats per complir una aturada d’hostilitats durant tot aquell dia.

També va convidar els estats membres, les organitzacions del sistema de les Nacions Unides, i les organitzacions regionals i no governamentals a commemorar de manera adequada el Dia Internacional de la Pau realitzant activitats educatives i de sensibilització de l’opinió pública i col·laborant amb les Nacions Unides per a l’establiment d’una aturada del foc a nivell mundial.

El 21 de setembre, també és el Dia Mundial de l’Alzheimer, data instituïda per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i l’Alzheimer’s Disease International (ADI). L’objectiu d’aquesta commemoració és donar a conèixer la malaltia i les seves conseqüències sociosanitàries, i demanar el suport i la solidaritat de la població, les institucions i els organismes oficials. Addicionalment i per reforçar la tasca de conscienciació, l’ADI va establir el mes de setembre com a Mes Mundial de l’Alzheimer.

La malaltia d’Alzheimer produeix una disminució de les funcions intel·lectuals, dificulta l’aprenentatge de nous conceptes, interfereix en la capacitat de la persona per realitzar la seva vida diària i produeix canvis en la seva personalitat i conducta. Cal dir que no tots els deterioraments de les capacitats mentals relacionats amb l’edat evolucionaran cap a la malaltia d’Alzheimer.

Font: Martorell se suma al Dia Internacional per la Pau i al Dia Mundial de l’Alzheimer il·luminant espais emblemàtics