Martorell suma 74 parelles lingüístiques durant el 2023, la xifra més alta de la darrera dècada

Categories General

El Servei Local de Català (SLC) de Martorell, del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), ha format durant l’any passat, 74 parelles lingüístiques, la xifra més alta de participació de la darrera dècada del Voluntariat per la Llengua al nostre municipi. A més, també hi han col·laborat 148 establiments i 7 entitats locals. Aquestes dades del SLC van de la mà del seu Centre de Normalització Lingüística Ca n’Ametller, que en pocs anys ha duplicat el nombre de persones que participen en el Voluntariat per la Llengua al Baix Llobregat Nord i ha superat les 700 parelles el 2023.

El Voluntariat per la Llengua és un programa de potenciació del català oral, que durant les dues dècades que porta en funcionament ha format a tota Catalunya més de 175.000 parelles lingüístiques i ha comptat amb la col·laboració de més de 10.000 entitats i establiments. “Aquestes parelles lingüístiques estan formades per un aprenent i un voluntari que es troben un cop a la setmana per practicar el català oral. El compromís inicial són fer mínim 10 trobades, per ajudar a les persones que no parlen català habitualment a què agafin fluïdesa”, ha explicat Andreu González, responsable del SLC de Martorell.

Així, González s’ha mostrat agraït a totes les persones que hi han participat enguany, “als voluntaris per dedicar part del seu temps a una acció altruista treballant per la llengua, i també als aprenents perquè el fet que vulguin millorar el seu català oral fa que sigui una llengua per a tota la comunitat, i que estigui viva”.

Andreu González, responsable del Servei Local de Català de Martorell

La valoració de la participació d’aquest any ha estat molt positiva perquè en total s’hi han sumat al Voluntariat “74 parelles lingüístiques, entre presencials i virtuals, és a dir, entre aquelles que queden en persona per veure’s i les que es troben mitjançant les noves tecnologies. A banda, hi han col·laborat 148 establiments i 7 entitats locals, que són llocs on diversos alumnes del Servei Local de Català hi fan pràctiques, per tant, són entorns de confiança on poden practicar el català”, tal com ha afirmat González.

Andreu González, responsable del Servei Local de Català de Martorell

Per participar en el Voluntariat per la Llengua hi ha distintes línes: “una és venir al Complex Educatiu de Martorell de manera presencial els dimecres de 12.30h a 14.30h i omplir una fitxa d’inscripció com a voluntari o aprenent, i l’altra, és fer un primer contacte a través del WhatsApp al 634757315, per rebre més informació o quadrar horaris”, ha especificat González.

Andreu González, responsable del Servei Local de Català de Martorell

A més, també es poden fer les inscripcions a través de la pàgina oficial del Voluntariat per la Llengua , indicant que Martorell és la localitat on es volen fer aquestes trobades.

The post Martorell suma 74 parelles lingüístiques durant el 2023, la xifra més alta de la darrera dècada appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: Martorell suma 74 parelles lingüístiques durant el 2023, la xifra més alta de la darrera dècada