Martorell suspèn la major part dels actes de la Diada Nacional de Catalunya 2020

Categories General

L’Ajuntament de Martorell suspèn la major part dels actes de celebració de la Diada Nacional de Catalunya per tal d’evitar el risc de propagació del coronavirus. En un moment en què l’índex de brot al municipi és mitjà, es mantindrà sense assistència de públic l’ofrena floral de dijous al fossar de Sant Bartomeu i el 43è enlairament enlairament de la senyera divendres a Les Torretes. La resta d’actes han quedat cancel·lats.

L’equip de govern prioritza minimitzar els riscos de contagi de la COVID-19, per això aquest 2020 tindrà lloc “una Diada a la mínima expressió”, ha anunciat l’alcalde Xavier Fonollosa. “La tendència de l’epidèmia és d’estabilitat, però no tenim prou garanties de seguretat per celebrar actes massius als espais públics del nostre poble. Després de sis mesos d’epidèmia, ara no podem córrer el risc que qualsevol dels actes que fem tradicionalment, en un any normal, puguin convertir-se en un element de propagació”.

Així, el 10 de setembre al vespre, es farà la tradicional ofrena floral al fossar de Sant Bartomeu, al costat del pont del Diable, “amb totes les mesures de seguretat i poca afluència de gent”. “Un acte molt institucional amb la presència dels regidors i d’algunes entitats que fan l’ofrena”, ha dit Fonollosa.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

L’11 de setembre, un reduït grup de membres de la Secció Sardanista de Martorell pujarà a Les Torretes per desplegar la senyera però, en aquesta ocasió, no es farà cap lectura pública del manifest, ni es permetrà la concentració de més persones que les estrictament necessàries per fer l’enlairament.

L’entitat ha cancel·lat l’esmorzar popular i la ballada de sardanes de divendres a la plaça de la Vila, “perquè vol dir aglomeració i contacte físic”, ha apuntat l’alcalde. Tampoc no es farà l’actuació d’havaneres que la Regidoria de Cultura programa al vespre. El batlle ha recordat que fins al 15 de setembre a Martorell està prohibit organitzar actes a la via pública, un decret que podria allargar-se si no reduïm la taxa de reproducció del virus.

Font: Martorell suspèn la major part dels actes de la Diada Nacional de Catalunya 2020