Martorell tindrà triple representació als campionats d’Espanya d’atletisme sub-16

Categories General

Si ja és difícil classificar-se pels campionats d’Espanya sub-16 imagina aconseguir-ho amb dos amics de l’escola. Això és el que han fet en Guillem Solé, en Martí Vidal i en Miquel Andreu, atletes del Martorell Atlètic Club (MAC). Després de les seves bones marques als campionats de Catalunya a Santa Coloma de Gramanet han viatjat a La Nucia (Alacant) per representar l’esport martorellenc de la millor manera aquest cap de setmana.

Vidal i Solé competiran dissabte, a les 18.15h, i Andreu el diumenge, a les 11.30h. Un total de 712 esportistes tractaran d’aconseguir medalla aquests dos dies. El Campionat d’Espanya engloba 16 modalitats diferents: 100 metres, 300 metres, 600 metres, 1000 metres, 3000 metres, 110 metres tanques, 100 metres tanques, 1500 metres obstacles, salt d’alçada, salt amb perxa, salt de longitud, triple salt, llançament, llançament de martell, llançament de javelina, hexatló, octatló, 5000 metres marxa i 4×100 metres.

Martí Vidal i Guillem Solé competeixen en triple salt i tots dos admeten que entre ells mateixos es provocaven per millorar les seves marques. Miquel Andreu ho fa a llargada, on vol continuar perfeccionant els seus números perquè el seu germà també va ser un atleta destacat al club. “Amb aquesta marca m’he distanciat d’ells dos, però està molt bé que ells continuïn treballant perquè sempre tens l’advertència de que te la poden treure”, diu Andreu.

“Els veig molt motivats perquè han fet una temporada molt bona i han evolucionat molt.  En Guillem ha millorat dos metres la marca de l’any passat i això és una fita que et deixa sense paraules. En Martí també un metre a la llargada i en Miquel 1,37. Ell al rànquing català sub-18, una categoria superior, està a la tercera posició i també estaria classificat pel campionat de l’any que ve”, apunta l’entrenador Marcos Carrera. Tot i això, “aquests números no valen perquè els ha de fer la temporada vinent. Això li donarà confiança i força, però en Martí i en Miquel comencen 4 d’ESO al setembre i el primer són els estudis”.

Els tres atletes van confirmar la dificultat d’aconseguir la marca. De fet, Miquel Andreu explica que es va sentir “tranquil en veure que aconseguia la mínima”.“Aquest any he après que he de sortir a divertir-me. A mi m’agrada gaudir de la competició, quan comences a menjar-te el cap sobre altres aspectes les coses no surten bé”.

“Un dels aspectes més importants de l’esport és la part psicològica. Vaig tranquil i penso en el que jo sé fer. Intento fer-ho el millor que pugui”, creu Vidal. “La veritat és que intento no pensar gaire, però acabo pensant molt abans de les competicions. Després, però, quan arribo al lloc em relaxo”, confessa Guillem Solé.

L’entrenador Carrera admet que la gestió de les emocions és un aspecte molt important. “Sempre dic que vaig tocant tecles. A vegades els hi dones més afecte, d’altres no. Si tenen dubtes abans d’una competició intento deixar-los els últims per fer un salt més. Crec que els resultats no enganyen, enguany l’evolució és espectacular: això no he vist mai a categoria cadet. Aquesta gent ho fa molt bé. Fins i tot ells ara ja demanen al públic que els animin per saltar millor”.

La competició, a més, podrà seguir-se en directe per streaming per la plataforma LaLigaSportsTV . S’espera a La Nucia més de 3000 persones per gaudir de les noves generacions d’atletes. Aquesta és la 23a edició.

Font: Martorell tindrà triple representació als campionats d’Espanya d’atletisme sub-16