Matrícula oberta per a un nou Curs de Monitors de Lleure Infantil i Juvenil

Categories General

La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament posa en marxa de nou el Curs de Monitors i Monitores de Lleure Infantil i Juvenil . Una formació de 310 hores que engega amb la part teòrica, de novembre a febrer, al Centre Cultural. El curs possibilita als alumnes obtenir una titulació que els pot obrir les portes a treballar per a empreses de serveis escolars i extraescolars, i que els habilita a fer casals i activitats de lleure infantil.

Joventut reprèn el Curs amb caràcter presencial després de la pandèmia -durant aquest temps, tan sols s’havia fet a les escoles i en línia-. Constarà de 310 hores, de les que “150 seran teòriques, aniran a càrrec de l’escola d’educació en el lleure Educ, i es faran a l’Espai Jove Punt Nord del Centre Cultural del proper 4 de novembre al 24 de febrer de 2023, els divendres (de 17.00 a 21.00h) i els dissabtes (10.00 a 14.00h)”, com comenta Manolo Cortés, tècnic de Joventut.

Ell mateix afegeix que “hi haurà dues sessions de sortides al medi obert el 26 de novembre i el 24 de febrer i un dia de pràctiques al juliol”.

Manolo Cortés, tècnic de Joventut

Mentre es desplegui la part teòrica o amb posterioritat, s’abordaran les 160 hores de pràctiques. “Són activitats supervisades per un director o directora de lleure, i es fan tant en entitats com l’Esplai Guspira, l’Agrupament Escolta Joan XXIII o l’Arc de Sant Martí, com durant les activitats de Nadal, Setmana Santa o estiu -casals, colònies i campaments- del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a Les Persones de Martorell.

Finalment, els alumnes hauran de superar una prova o examen, consistent en una memòria.

Manolo Cortés, tècnic de Joventut

El requisit bàsic per inscriure’s al Curs és haver complert els 18 anys el dia d’inici de la formació. El cost és de 250 euros i s’ha d’avançar un mínim de 40 a la reserva d’inscripció. Informeu-vos-en al correu joventut@martorell.cat o bé al telèfon 93 774 22 00.

Un lleure que enriqueix els joves i els obre portes laborals

“Hi ha estudis que apunten que els infants i joves que han passat per entitats de lleure tenen després una participació social molt important. Estem educant a futurs ciutadans”, destaca el tècnic de Joventut per valorar aquesta formació per la que l’Ajuntament fa molts anys que aposta. Un sector molt arrelat al país, ja que a Catalunya ha tingut un pes molt important de la mà dels moviments escoltes i dels esplais.

Manolo Cortés, tècnic de Joventut

Alhora, el Curs de Monitors i Monitores de Lleure Infantil i Juvenil “fa possible, d’una banda, que tots els que estiguin vinculats a entitats de lleure puguin portar grups als casals i activitats d’estiu, campaments i rutes, ja que per llei cal aquesta titulació”, diu Cortés.

De l’altra, permet als alumnes adquirir una titulació que els obrirà les portes a un futur professional: “les empreses de serveis relacionats amb el sector demanen aquesta titulació per a feines de menjadors i transport escolar o per a activitats extraescolars”.

Manolo Cortés, tècnic de Joventut

La superació del Curs permet l’obtenció del Diploma de Monitor o Monitora d’Activitats de Lleure Infantil i Juvenil, titulació homologada i reconeguda per la Direcció General de Joventut de la Generalitat i que comporta un certificat professional de monitor de lleure.

Font: Matrícula oberta per a un nou Curs de Monitors de Lleure Infantil i Juvenil