Medi Ambient programa un taller per a persones interessades en fer un hort ecològic

Categories General

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell ha programat un taller d’hort ecològic pel matí del proper 21 de març. Les inscripcions són obertes des d’ara i fins dos dies abans, i va destinat tant als usuaris dels horts de La Vila com a qualsevol altra persona interessada. Tarpuna , una cooperativa d’iniciatives sostenibles, és l’encarregada de recollir les inscripcions i d’impartir el curs.

El taller neix d’una petició d’usuaris dels horts de La Vila a l’assemblea del passat 11 de gener , d’organitzar cursos per a millorar el rendiment de les parcel·les de cultiu. L’Ajuntament va recollir-la i va programar un primer taller que, de 10.00 a 13.00h, inclourà una part teòrica a la Casa de Cultura de La Vila, i una de pràctica als horts de La Vila.

La coordinadora de formació de Tarpuna, Mari Luz Martínez, exposa que “aprendrem a planificar un hort segons la mida, què s’hi pot plantar i com ho hem de plantar tenint cura de la terra i fent-ne un ús equilibrat”. També s’aprendrà a planificar un calendari de cultius, de plagues i de com combatre-les de manera ecològica i amb productes que les previnguin.

Mari Luz Martínez, coordinadora de formació de Tarpuna

Tot plegat des d’una perspectiva ecològica: “Evitant l’ús de productes químics; tenint en compte el tipus de plantes; fent un calendari de cultius de temporada, evitant el monocultiu -que és nociu perquè esgota els nutrients de la terra- i buscant la compatibilitat de plantes”.

Mari Luz Martínez, coordinadora de formació de Tarpuna

Mari Luz Martínez explica que “el taller va adreçat a qualsevol persona amb interès pel tema, siguin famílies o persones soles”. Per inscriure’s, cal enviar un correu a mariluz@tarpunacoop.org o bé trucar al 673 76 13 63. Té un cost de 15 euros, i el termini d’inscripció finalitza el 19 de març.

Mari Luz Martínez, coordinadora de formació de Tarpuna

Tarpuna és una cooperativa d’iniciatives sostenibles que treballa en diferents àmbits, des de la pràctica de l’agricultura “en horts socials i urbans; dinamització i acompanyament de persones en processos personals complicats o en risc social i econòmic; formació i cursos de gestió d’horts urbans per a ajuntaments i escoles verdes; projectes com Revolta, de gestió de residus amb un cicle tancat, o cursos d’estalvi d’energia, entre d’altres.

Mari Luz Martínez, coordinadora de formació de Tarpuna

Aquest taller és el primer que se celebra relacionat amb la temàtica i, en el cas de tenir una bona acollida, podria tenir continuïtat amb noves sessions.

Font: Medi Ambient programa un taller per a persones interessades en fer un hort ecològic