Més de 120 caminaires se citen a Martorell al Cicle passejades per a gent gran

Categories General

Martorell ha estat aquest dimecres la població amfitriona del Cicle de passejades per a la gent gran de la Diputació de Barcelona, amb el suport de la Regidoria d’Esports. Més de 120 persones de les poblacions de Martorell, La Llagosta, Roda de Ter i Sant Pol de Mar han fet un recorregut per la serra de l’Ataix i un dinar a El Progrés. L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i la regidora de Serveis Urbans i Via Pública, Elisabet Plaza, els hi han donat la benvinguda.

El Cicle de passejades per a la gent gran ofereix la possibilitat de conèixer diferents entorns de la demarcació de Barcelona i viure la natura d’una manera adaptada. Fomenta l’afició de fer caminades amb regularitat, motiva l’aprenentatge i l’intercanvi de coneixements sobre el món natural, i afavoreix les relacions interpersonals entre la gent gran.

L’alcalde Fonollosa ha destacat que són passejades, però també excursions, ja que es coneix l’entorn del poble amfitrió. A més, practiquen activitat física, fan salut i mantenen un envelliment actiu, que nosaltres sempre intentem difondre”. ” A més, és un intercanvi d’experiències per conèixer-se uns amb els altres. Especialment la gent gran té una necessitat d’interlocució social que els va molt bé”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El punt de sortida de la ruta ha estat, a les 9.00h, des del Pavelló Esportiu Municipal de Martorell on han esmorzat i han fet un escalfament previ. A les 10.00h, han pujat en autocar fins a Can Sunyer per “iniciar la passejada per Quatre Camins i Les Mines de Plom a la serra de l’Ataix, amb una breu parada per observar tot el voltant de la nostra població”: indústria, Montserrat, pobles propers i la serra del Cadí. “Finalment, degut a les pluges caigudes ahir han hagut de suspendre la pujada al mirador de la Torre Griminella”, ha detallat Oriol Franch, responsable del cicle a Martorell.

Oriol Franch, responsable Cicle passejades gent gran a Martorell

A continuació, han reprès la passejada cap a Les Roques del Matauet, on han observat el conglomerat i han fet fotografia de grup. A les 13.00h, s’ha tornat cap als autocars i s’ha anat cap a El Progrés, on el grup ha gaudir d’un dinar i animació.

El 18 de gener la ruta es va fer a Sant Pol de Mar (Maresme), aquest dimecres s’ha fet a Martorell, “el 8 de març aniran a la Llagosta (Vallès Oriental) i el 12 d’abril a Roda de Ter (Osona). L’acte de cloenda del cicle serà els dies 10 i 11 de maig en una població encara a determinar, on hi participaran totes les persones que hagin fet al menys tres de les caminades programades”, ha apuntat Franch.

Font: Més de 120 caminaires se citen a Martorell al Cicle passejades per a gent gran