Més de 200 donacions de sang a Martorell durant tot el cap de setmana

Categories General

El Banc de Sang i Teixits ha superat les 200 donacions de sang en la visita que ha fet aquest cap de setmana a Martorell. L’entitat es va instal·lar divendres al Centre Cultural i ha fet acapte durant tres dies, fins avui diumenge. En aquesta ocasió, davant la situació de pandèmia que vivim, s’han extremat les mesures d’higiene i de seguretat habituals en l’extracció, i aquesta s’ha fet per torns, amb inscripció prèvia.

Marta Hernández, coordinadora del Banc de Sang i Teixits, s’ha mostrat molt satisfeta de la resposta de Martorell aquest cap de setmana: “més de 200 persones han vingut a l’Espai Jove del Centre Cultural a donar sang. Creiem que la resposta és molt positiva” i ha agraït “a la població de Martorell que s’hagi acostat aquests dies a donar sang, i també a l’Ajuntament, per la cessió dels espais i totes les facilitats que ens han donat”.

Durant aquests tres dies, el personal del Banc ha ampliat les mesures de seguretat en l’extracció, amb l’ús obligatori de mascaretes i gels hidroalcòholics, i també fent que els donants concertessin prèviament l’hora de visita, tot inscrivint-se prèviament a través d’un formulari a la pàgina web. Hernández afegia que “els donants han respectat la reserva d’hora i han vingut quan els tocava”.

Marta Hernández, coordinadora del Banc de Sang i Teixits

Al mateix temps, ha explicat que “gràcies a aquestes 200 donacions, arribaran bosses de sang per a 600 persones diferents”, i ha recordat que “cal que continuem donant sang. Aquests dies ha estat una activitat essencial, però cal pensar que ho continua sent cada dia. Quan s’obri el confinament, també necessitarem unes 900 o 1000 bosses diàries de sang”. Aquesta és la xifra necessària per abastir els hospitals i centres sanitaris de tot Catalunya.

Marta Hernández, coordinadora del Banc de Sang i Teixits

El personal del Banc de Sang es va instal·lar divendres a l’Espai Jove del Centre Cultural i va programar extraccions el mateix divendres en horari matinal, dissabte al matí i a la tarda i diumenge al matí.

Font: Més de 200 donacions de sang a Martorell durant tot el cap de setmana