Més de mig miler de votants al Concurs de Fotografia de l’AEM, que corona ‘Reflexos’ d’Encarna Montroig

Categories General

La fotografia Reflexos d’Encarna Montroig ha estat la fotografia més votada en el 32è Concurs de Fotografia de Muntanya i Natura de l’Agrupació Excursionista de Martorell (AEM) d’aquest cap de setmana a Cal Nicolau. La instantània, que mostra l’efecte mirall d’un estany sota uns plàtans, va aconseguir 182 vots. El Concurs ha recuperat les xifres de participació pre pandèmiques, i hi han votat 510 persones.

La proposta d’Encarnació Montroig va agradar força als votants, que li van donat un marge de diferència de 33 punts respecte a la segona. “És una fotografia feta a les afores del poble de La Llacuna, a l’Anoia, i correspon al temps de tardor”, comenta. Participant habitual del Concurs, l’Encarnació ja havia pujat al podi altres vegades, però mai al primer lloc del premi general. S’emportarà 300 euros en material fotogràfic a Fotoprix.

Encarna Montroig, autora de Reflexos , primer premi al Concurs

La segona classificada és Hi ha llum al final del túnel , de Pepe Badia, amb 149 vots. “Una imatge feta la passada tardor”, comenta l’autor de la fotografia. S’hi veu una xinxe sortint cap a l’exterior d’una fulla seca cargolada a manera de túnel.

Pepe Badia, autor de Hi ha llum al final del túnel , segon premi al Concurs

Badia ja va ser el guanyador en l’edició de l’any passat, i aquest cop s’emporta un joc de motxilla, aïllant i un val de 100 euros a Base Sayas.

Molt a prop, amb 147 vots, Xavier Folqué ha estat tercer amb el seu Sol del Diable , una instantània que mostra el pas de l’astre solar pel mig de l’arc central. Aquest tercer lloc li atorga un val de 75 euros a Bio Bio Espai Natural.

Pel que fa a la categoria de sortides de l’AEM, la foto més votada ha estat Rovelló, rovellonet , de Rosa Maria Aparicio, amb 118 punts. Va ser presa a Figuerola d’Orcau (Pallars Jussà) en una de les sortides del grup de senderisme. “Es veu una roca amb una forma curiosa d’un bolet, formada a partir de l’erosió dels materials argilosos que formen el seu tronc”, comenta l’autora. Destaca que la va presentar “per donar visibilitat a un espai de gran interès geològic que poca gent coneix, i també perquè sóc una gran aficionada a anar a buscar bolets”.

Rosa Maria Aparicio, autora de Rovelló, rovellonet , premi especial sortides AEM

Com a premi, s’emporta dos pòsters en paper fotogràfic sobre foam 50x100cm a Còpies Martorell.

La participació en el Concurs ha estat de 510 persones, xifres que no s’havien assolit des de l’inici de la pandèmia. El guanyador del premi del jurat presencial que va votar a Cal Nicolau a l’exposició de fotografies va ser Marc Benaiges, que s’emporta un kit excursionista composat per samarreta, pals i mitjons tècnics. El sorteig del premi d’un altre kit per al jurat telemàtic es farà el dijous 19 d’octubre a l’espai de l’entitat al Pavelló Esportiu Municipal.

Classificació final del 32è Concurs de Fotografia de Muntanya i Natura de l’AEM

Font: Més de mig miler de votants al Concurs de Fotografia de l’AEM, que corona ‘Reflexos’ d’Encarna Montroig