Micromecenatge de la Secció Sardanista per renovar la senyera de Les Torretes

Categories General

La Secció Sardanista de Martorell engega una campanya de micromecenatge per tal de confeccionar una nova senyera per desplegar a la muntanya de Les Torretes per la Diada Nacional de Catalunya. Degut al pas del temps i a diverses bretolades sofertes, s’ha vist la necessitat de confeccionar una nova senyera per seguir endavant aquesta tradició que agrupa més de 400 persones cada 11 de Setembre.

Per tal d’aconseguir fons, es posen a la venda els fragments de la senyera original en paquets de nou (cinc grocs i quatre vermells). Aquests lots es podran aconseguir a les activitats que organitzi la Secció Sardanista i també es podran trobar a la Llibreria Miró (c. Santacana, 12), explica el president de l’entitat Màrius Escoda.

Màrius Escoda, president Secció Sardanista Martorell

L’any 1978, arran d’un article de Josep Maria Espinàs al diari Avui on suggeria “que al cim de cada muntanya de cada poble hi hauria d’haver una senyera…”, els components de la colla Entre Amics van confeccionar una primera senyera de 25 metres de llarg i 1,20 metres d’ample.

Després de les primeres edicions, la roba de la senyera es va malmetre molt i es va veure la necessitat de realitzar-ne una de nova. A través de subscripció popular, es va fer una senyera de 50 metres de llarg i 14,5 d’ample que s’ha desplegat fins a 2021 i que ara, qui vulgui, en podrà tenir un fragment a casa.

Durant les properes setmanes s’habilitarà un apartat específic al web sardanesamartorell.cat amb tota la informació de la campanya, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Martorell.

Font: Micromecenatge de la Secció Sardanista per renovar la senyera de Les Torretes