Mossos intensifica la vigilància rural amb l’inici de la campanya de recollida de fruita dolça

Categories General

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra han iniciat un dispositiu específic per intensificar la vigilància en zones rurals del Baix Llobregat Nord. El dispositiu, que tindrà una durada d’uns quatre mesos, consistirà en controls de pas i patrullatge dinàmic en punts estratègics amb l’objectiu principal de prevenir furts de fruita i robatoris de maquinària agrícola.

Les mesures s’han dissenyat amb la recollida d’informació que el grup de Proximitat de la comissaria de Martorell han rebut dels diferents col·lectius de pagesos, del teixit agrícola i de les agrupacions més representatives del sector.

Els agents que hi participen aprofitaran el patrullatge per establir contactes amb aquest col·lectiu i recordar alguns consells bàsics de seguretat, com ara no deixar a l’exterior cap eina que pugui facilitar forçaments als accessos, disposar d’un inventari d’objectes de valor amb el número de sèrie, instal·lar tanques perimetrals o murs resistents i trucar al telèfon d’emergències 112 si s’observen persones o vehicles desconeguts pels voltants. També es remarca la importància de denunciar els fets delictius, una denúncia que, en alguns casos, també s’ofereix fer a les víctimes des del lloc dels fets i així evitar desplaçaments a la comissaria.

Aquesta tasca s’emmarca dins el Pla Operatiu Específic del Món Rural que el cos de Mossos d’Esquadra realitza a nivell de tot Catalunya, i per tant complementa el treball preventiu que s’efectua durant tot l’any.

Font: Mossos intensifica la vigilància rural amb l’inici de la campanya de recollida de fruita dolça