Museus instal·la codis QR i altres mesures preventives per seguir gaudint de l’art i el patrimoni local

Categories General

Museus de Martorell ha reconvertit els fulls de sala del Muxart Espai d’Art i Creació en codis QR per tal que els visitants se’ls descarreguin al mòbil i gaudeixin de tota la informació amb seguretat. A tots els museus s’han extremat les mesures d’higiene i s’ha limitat l’aforament. A més, s’ha posat en marxa una campanya per informar els centres escolars de les activitats disponibles pel proper curs, adaptant-les a la nova normalitat.

La tecnologia es posa al servei del ciutadà en la fase de represa i el Muxart Espai d’Art s’ha adaptat a la situació substituint els fulls de sala per sis codis QR (Quick Response Code o Codis de Resposta Ràpida). Un sistema que permet emmagatzemar informació i imatges a través d’una mena de codi de barres bidimensional que es pot desxifrar amb un dispositiu mòbil, detalla la tècnica de Museus de Martorell, Yolanda Insa.

Yolanda Insa, tècnica Museus de Martorell

A més, a tots els equipaments “hem instal·lat cartells avisant que és obligatori l’ús de mascaretes, la desinfecció de mans amb gel abans d’entrar i la distància de seguretat. També recomanem fer servir les escales i no l’ascensor. Indiquem els espais amb aforament limitat i hem tancat determinats espais per tal de complir amb les mesures de seguretat sanitàries”, comenta Insa.

Yolanda Insa, tècnica Museus de Martorell

Totes les visites museístiques són gratuïtes amb aforament limitat. El Muxart Espai d’Art obre dijous i divendres, de 17.30 a 20.30h. Per visitar l’Enrajolada-Casa Museu Santacana i el Museu Municipal Vicenç Ros cal reservar, com a mínim amb una setmana d’antelació, trucant al 93 774 22 23 o enviant un correu a museus@martorell.cat. Les visites són d’un màxim de sis persones (unitat familiar o unitat anàloga). L’Enrajolada obre portes dimarts, dijous i dissabtes, mentre que el Vicenç Ros ho fa els dimecres, divendres i diumenges. En tots els equipaments és imprescindible l’ús de mascareta.

Yolanda Insa, tècnica Museus de Martorell

Finalment, Museus de Martorell està duent a terme “una campanya adreçada als centres escolars martorellencs i d’altres poblacions explicant com hem reformulat el nostre programa d’activitats per al proper curs, mantenint aquelles que permetin mantenir les mesures sanitàries establertes, amb un grup-classe per activitat i adaptant les visites i els tallers escolars a l’aforament dels espais”, remarca la tècnica de Museus.

 

Font: Museus instal·la codis QR i altres mesures preventives per seguir gaudint de l’art i el patrimoni local