Neix ‘CreArt’, cicle d’activitats artístiques per a adults a Museus de Martorell

Categories General

Museus de Martorell inicia aquest octubre ‘CreArt. Cicle d’activitats artístiques per a adults’. Una iniciativa artística amb tallers plàstics, esdeveniments, conferències i visites a exposicions, que tindran una periodicitat mensual, un dijous de 18.00 a 20.00h. El propòsit és apropar l’art, la cultura i el patrimoni de Martorell als assistents.

De moment, s’ha definit i programat l’activitat inaugural del cicle per al proper dijous 15 d’octubre a les 17.30h. Serà la visita comentada a l’exposició itinerant De París a Nova York. Gravats de la col·lecció Gelonch Viladegut que actualment acull el Muxart. Espai d’Art i Creació Contemporanis. En acabar, els assistents coneixeran i experimentaran el Gyotaku , una tècnica d’estampació japonesa popular durant el segle XIX, segons avança el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni Històric, Andreu González.

Andreu González, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni Històric de l’Ajuntament

Els requisits per accedir a aquest cicle artístic són els habituals en l’actual context sanitari, “mantenir una distància social, rentar-se les mans i dur posada la mascareta. A més, per a poder tenir un control del número de participants, serà imprescindible reservar plaça al telèfon 93 774 22 23 o bé per correu electrònic a museus@martorell.cat”, destaca el regidor. L’aforament serà limitat, entre vuit i 10 persones.

Andreu González, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni Històric de l’Ajuntament

Pel que fa a la programació per als propers mesos, encara no és definitiva. Museus de Martorell té previst, però, celebrar actes els dies 12 de novembre; 17 de desembre; 14 de gener; 11 de febrer; 11 de març; 22 d’abril; 13 de maig i 3 de juny.

Les propostes que s’estan treballant, i que s’anunciaran quan es confirmin, seran molt variades. Es preveu l’organització de tallers plàstics d’aquarel·la i d’acrílic, i també de relacionats amb el Nadal, el Carnestoltes i Sant Jordi. Per altra banda, hi haurà sessions per parlar de diverses sèries d’art de Jaume Muxart; visites guiades a exposicions i un taller de pintura a l’aire lliure, previsiblement al jardí de l’Enrajolada. El gruix de les sessions, però, es faran al Muxart, tot i que també es preveu que una d’elles, de caire plàstic, se celebri a la sala de tallers de la Farmàcia Bujons.

Font: Neix ‘CreArt’, cicle d’activitats artístiques per a adults a Museus de Martorell