Nou curs de la Fundació Francesc Pujols sobre l’obra i el pensament del filòsof

Categories General

La Fundació Francesc Pujols organitza un nou curs per conèixer una mica més l’obra i el pensament del filòsof de la Torre de les Hores. Es farà de manera presencial i també en línia, en vuit sessions setmanals, entre el 26 d’abril i el 14 de juny, i porta per nom ‘Francesc Pujols, el poeta filòsof’. L’impartirà el doctor en Filosofia vilafranquí Joan Cuscó i Clarasó, partint d’un nivell molt bàsic i amb l’objectiu de fer entendre la seva obra, posar-la en el context de l’època i veure’n la petja deixada.

Les sessions presencials tindran lloc a la Torre de les Hores els dimarts 26 d’abril, 3, 17, 24 i 31 de maig, i 7 i 14 de juny, de 19.00 a 20.30h, i el preu d’inscripció és de 50 euros. Les inscripcions es podran fer fins el 22 de maig a la Fundació Francesc Pujols i a entrades.martorell.cat .

Joan Cuscó explica que el curs “es basarà en tres línies bàsiques”. La primera servirà “per entendre l’obra de Pujols i la seva estructura, des dels primers anys i fins als últims de la seva vida, buscar la coherència interna i els elements i punts de referència que hi van sortint”.

En segon lloc, s’analitza “quina relació tenien les seves idees amb les de l’època, tant a Catalunya com a Europa, i veure si eren o no originals”. En aquest sentit, se’l posarà en relació amb els filòsofs amb qui dialoga (Plató, Aristòtil, Hegel, Nietzsche, Schopenhauer o Spinoza, entre d’altres) i amb els autors contemporanis catalans, europeus i hispanoamericans (D’Ors, Jaspers i Vasconcelos).

Joan Cuscó, doctor en Filosofia

Finalment, el tercer eix temàtic fa referència a la petja que han deixat les idees pujolsianes “en els que l’han seguit i llegit des de Catalunya, o que han fet servir la seva obra. Veurem quines de les idees que dona són interessants encara avui en dia i ens serveixen, i descobrirem què van fer servir d’ell els qui el van acompanyar, com ara Dalí, Racionero”.

Joan Cuscó, doctor en Filosofia

Joan Cuscó explica que el curs parteix d’un nivell molt elemental: “Va dirigit a qualsevol persona amb interès en Francesc Pujols. Començarem des del més bàsic, des de zero. Anirem llegint l’obra, entenent-la i avaluant-la, i valorarem quins aspectes del seu pensament són vigents avui i quins no”.

Joan Cuscó, doctor en Filosofia

Les places són limitades. Per a més informació, cal posar-se en contacte amb la Fundació a través del correu electrònic adm@fundacio-francescpujols.cat.

Font: Nou curs de la Fundació Francesc Pujols sobre l’obra i el pensament del filòsof