Nou decret d’Alcaldia per adaptar les activitats municipals al Pla d’Obertura de la Generalitat

Categories General

L’alcalde Xavier Fonollosa ha signat aquest dissabte un nou decret per tal d’adaptar la modalitat de prestació presencial, virtual o dual dels serveis i de les activitats municipals a cada tram del Pla d’Obertura Progressiva d’Activitats dictat per la Generalitat de Catalunya, que s’inicia el proper dilluns i tindrà quatre trams. S’adapten els serveis esportius, l’Aula Municipal d’Anglès, l’Escola Municipal de Música, l’Aula d’Art.

El decret estableix que durant el període de vigència del Pla el  pagament de les taxes o dels preus públics corresponents als serveis i a les activitats municipals s’adaptarà a les circumstàncies de cada tram o etapa. No s’exigirà cap tipus de pagament quan l’activitat o servei no es pugui prestar ni de forma presencial ni de forma virtual. En el cas d’aquelles activitats que continuïn la seva prestació de forma virtual s’aplicarà una reducció del 50% de l’import. En el cas dels serveis esportius que es puguin prestar presencialment de forma restringida, s’aplicarà una reducció del 25%.

Amb caràcter general, si l’usuari decideix renunciar a fer ús de les activitats i serveis, podrà suspendre la seva inscripció o abonament sense necessitat de fer cap pagament durant el període suspensió i podrà activar-lo sense l’obligació de pagar la matrícula durant els 15 dies següents a la finalització del Pla d’obertura ja esmentat.

Pla d’Obertura Progressiva d’Activitats

El primer tram del Pla d’Obertura Progressiva d’Activitats de la Generalitat comença el 23 de novembre. En aquest primer període de la desescalada, els bars i restaurants podran obrir a l’interior amb aforament limitat al 30% de l’autoritzat i s’ha garantir una distància mínima degudament senyalitzada de dos metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. S’ha de garantir la ventilació de l’espai mitjançant ventilació natural o altres sistemes de ventilació.

A les terrasses, s’ha de garantir una distància mínima degudament senyalitzada de dos metres entre comensals de taules o grups de taules diferents. Es limita a quatre el nombre màxim de comensals per taula o agrupació de taules, llevat que pertanyin a la “bombolla de convivència”. S’ha de garantir la distància d’un metre entre persones d’una mateixa taula, excepte per a persones que pertanyin a la “bombolla de convivència”.

No es pot dur a terme servei en taula més enllà de les 21.30h. A partir d’aquesta hora l’establiment només pot dur a terme activitat de restauració per servir a domicili o per a recollida dels clients a l’establiment.

Cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts podran obrir amb un 50% de la capacitat i màxim de 500 persones. Continuen oberts museus, biblioteques i sales d’exposicions al 50%.

Instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure obren amb un aforament màxim del 50% i control d’accés i en espais tancats amb màxim del 30%.

Els comerços tindran un 30% de l’aforament en petit comerç i mercats no sedentaris.

Pel que fa les extraescolars, es reprenen les activitats esportives no competitives organitzades en l’àmbit escolar, les activitats extraescolars presencials organitzades pels centres educatius i fora d’ells, fins un màxim de sis alumnes per aula, i les activitats de l’àmbit del lleure educatiu a l’aire lliure i, aquelles que es facin en espais interiors, en grups de màxim sis persones.

Continuarà restringida l’entrada i sortida a Catalunya sense motiu justificat, i el confinament perimetral dels municipis, des de les 06.00h del divendres fins a les 06.00h del dilluns. No es pot circular pel carrer de les 22.00 a les 06.00h, excepte causes justificades.

El pla s’anirà revisant d’acord amb l’evolució de la taxa de contagis (Rt) i els nous ingressos hospitalaris. Si la taxa es inferior a 0,9 i els ingressos disminueixen, es continuarà amb el procés. Si la taxa es troba entre 1 i 0,9 i els ingressos s’estabilitzen, es prorrogaran les mesures. Si la taxa és superior a 1 i els ingressos s’incrementen, es revisaran les mesures presses.

Font: Nou decret d’Alcaldia per adaptar les activitats municipals al Pla d’Obertura de la Generalitat