Nova acció formativa per a emprenedors i empreses sobre els desafiaments del canvi climàtic

Categories General

El Centre de Promoció Econòmica organitza una nova acció formativa adreçada a emprenedors i empreses. Es tracta del curs ‘Canvi climàtic. Desafiaments i oportunitats per emprendre en el nou escenari ‘. Es realitzarà, en format en línia, els propers 3 i 10 de juny, de 9.30 a 13.30h, i anirà a càrrec de Xavier Olivares d’Isotònia Innovacion Lab. Les inscripcions es poden fer a través d’aquest enllaç .

A través del curs, els participants aprendran a identificar noves oportunitats de negoci inspirades en les noves necessitats, regulacions i tendències de consum. Validar quina ha de ser la seva proposta de valor amb les noves exigències mediambientals, i redefinir els rols empresa-consumidor i les noves tendències de consum imperants.

Es treballarà en comunicació i posicionament, en la importància de construir un storytelling que s’adapti als nous temps, i en el paper de les noves tecnologies com a eina d’innovació. També, què és el Climate Change Canvas i com emprar-lo. Identificar noves oportunitats de negoci inspirades en els nous hàbits i tendències de consum, i quines expectatives hem de generar al consumidor d’acord amb les seves necessitats i motivacions.

Carme Moles, tècnica de Promoció Econòmica del Molí Fariner, comenta que “el canvi climàtic, la transició ecològica i la descarbonització de les empreses formen part d’un nou paradigma, una nova norma, però també és una nova oportunitat de negoci. Aquesta formació vol generar noves idees de productes i serveis per tal d’acostar-nos a la nova demanda del consumidor. Volem que aprenguin a identificar aquestes oportunitats i tendències de consum”.

Carme Moles, tècnica Promoció Econòmica Molí Fariner

L’objectiu és “adaptar el context a l’activitat emprenedora, generar noves idees de negoci, recursos i matèries utilitzats, acostar-nos a una nova sensibilitat del client i a una regulació i normatives canviants, a un escenari planetari que en els darrers temps planteja un futur, com a poc, desafiant”.

La metodologia d’aquesta sessió se centrarà en la d’aprendre fent, activant a les persones participants en el debat, a la pràctica amb exercicis aplicats al seu projecte, aportant mètodes, eines i procediments pautats que facilitin l’autonomia a futur i un cop desenvolupada l’activitat. El model emprat es basa en una primera sessió més introductòria i inspiradora, i una segona de molt pràctic, partint de petites explicacions de com aplicar les eines triades per fer el pas al treball individual aplicat directament a les seves empreses.

The post Nova acció formativa per a emprenedors i empreses sobre els desafiaments del canvi climàtic appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: Nova acció formativa per a emprenedors i empreses sobre els desafiaments del canvi climàtic