Nova col·lecta de sang dijous a El Círcol per augmentar reserves aquestes festes

Categories General

Durant les dues darreres setmanes de desembre i la primera de gener, el Banc de Sang duu a terme la campanya de Nadal per animar tothom a donar-ne, ja que és època en què les reserves baixen al voltant del 25%. Aquest dijous, 31 de gener, hi haurà una nova capta a El Círcol, de 10.00 a 14.00h, amb reserva prèvia a donarsang.gencat.cat .

Juntament amb el mes d’agost, les dues últimes setmanes de l’any són el període més crític perquè és quan el nombre de donacions disminueix més. Aquest 2020, a més, es dona la situació que les necessitats de sang dels hospitals són superiors durant el mes de desembre i gener.

Les transfusions a malalts de COVID, i les intervencions i tractaments ajornats en l’inici de la pandèmia han fet que, cada dia, se subministrin més de 1.000 bosses de sang als centres hospitalaris. I en les èpoques de menys donació la principal necessitat són les plaquetes, que són les que caduquen més ràpid: als cinc dies. Per això cal mantenir un ritme de donació constant també al Nadal.

“Els donants heu mostrat aquest any el vostre compromís amb la donació de sang i no ens heu fallat. Ara que estem en plenes festes de Nadal cal, més que mai, que us apunteu a donar sang per garantir que els hospitals tindran la que necessiten per atendre els seus malalts”, diu Marta Hernández, tècnica de Promoció del Banc de Sang i Teixits.

“Perquè a Catalunya necessitem cada dia 1.000 donacions de sang, perquè la sang caduca i ens ajuda a salvar vides, no us oblideu de donar sang aquest Nadal. Si no podeu venir a la campanya de Martorell, podeu reservar hora per donar sang a qualsevol de les campanyes que fem arreu del territori català”, insisteix.

Marta Hernández, tècnica de Promoció Banc de Sang

Fins a Reis, s’organitzen a tot Catalunya més de 200 col·lectes de donació de sang, entre elles la d’aquest dijous a El Círcol. A través del web donarsang.gencat.cat es poden consultar els punts de donació més propers a i reservar hora.

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques: ser major d’edat i menor de 70 anys; pesar 50 quilos o més, i no estar embarassada. Per donar sang no cal estar en dejú.

Aquest Nadal, tots els donants poden enviar una postal personalitzada al seu entorn tot felicitant les festes i animant a donar sang. A les campanyes de donació rebran una postal que podran escriure i compartir amb qui vulguin i  a través del web donarsang.gencat.cat/nadal es poden personalitzar diferents models de postals digitals i enviar-les.

Font: Nova col·lecta de sang dijous a El Círcol per augmentar reserves aquestes festes