Nova oferta d’activitats d’estiu per a adolescents

Categories General

El Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM) ofereix enguany una nova carta de serveis d’activitats d’estiu per a alumnes de secundària. ‘El teu estiu’, per a adolescents que han cursat 1r i 2n de l’ESO, i el Club Esport i Lleure, per als de 3r i 4t, són les propostes que l’Ajuntament ha dissenyat per tal de donar aquest servei als adolescents i les seves famílies durant les primeres setmanes de vacances estivals.

‘El teu estiu’ és una proposta adreçada a nois i noies nascuts el 2009 i el 2010. Dins del projecte Connecta’t amb l’entorn, aquesta activitat vol contribuir a generar un vincle positiu entre els adolescents i el seu entorn més proper – com els companys, la família, l’institut, el barri i el municipi – descobrint totes les possibilitats del mateix i fent-ho mitjançant una proposta d’activitats esportives, culturals i de lleure.

Amb aquesta iniciativa, des del PMSAPM es pretén apropar als adolescents al seu entorn més proper a través projectes pràctics i comunitaris a través d’un programa d’activitats que permeti també als participants gaudir de les vacances d’estiu de manera activa i lúdica.

Les activitats es duran a terme del 26 de juny al 28 de juliol (ambdós inclosos), de dilluns a divendres en horari de 9.00 a 13.00h. Les inscripcions es poden formalitzar o presencialment a les oficines d’atenció a l’usuari del PMSAPM o de forma digital a través del següent enllaç . Al web també es poden consultar les taxes i preus d’’El teu estiu’, així com la carta completa de serveis i altra informació d’interès.

Neix el Club Esport i Lleure

El PMSAPM introdueix aquest estiu el Club Esport i Lleure, una activitat gratuïta per a alumnes de 3r i 4t d’ESO en què ells mateixos dissenyaran, crearan i desenvoluparan el seu propi projecte d’oci i esport al municipi. Aquest programa d’autogestió pretén que els participants col·laborin amb altres joves, s’organitzin de manera autònoma i enfrontin en equip els reptes i dificultats que es trobin al llarg del camí.

Els adolescents que hi participin comptaran amb persones referents que els acompanyaran en la dinamització de l’activitat i els oferiran les eines per tal que puguin tirar endavant i assolir els seus objectius.

El Club Esport i Lleure ha s’ha creat amb la metodologia de l’aprenentatge-servei, que combina l’aprenentatge i els serveis a la comunitat. Aquest model també els ajuda a connectar tot allò que han après durant el curs amb la seva vida quotidiana, i per tant, fa que l’aprenentatge sigui més significatiu i que estiguin més motivats per aprendre.

Aquesta proposta va dirigida a persones nascudes entre l’1 de gener del 2007 i el 31 de desembre del 2008. Les inscripcions ja es poden realitzar de manera gratuïta a través del formulari que trobaran al web del Patronat , on també es pot consultar la carta de serveis del programa i altra informació d’interès.

El Club Esport i Lleure arrencarà el 26 de juny, però les inscripcions romandran obertes durant totes les setmanes d’activitat per a totes aquelles persones que vulguin incorporar-s’hi més endavant. El punt de trobada inicial serà l’Espai Jove.Nord, tot i que la ubicació podrà canviar en cas que sigui necessari per desenvolupar el projecte que entre tots els participants decideixin crear.

Font: Nova oferta d’activitats d’estiu per a adolescents