Nova prova de sirenes de risc químic el dimecres 29 de maig

Categories General

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha programat per al pròxim dimecres, 29 de maig, a les 10.00h, una nova prova de sirenes de risc químic de la xarxa d’alarmes i comunicacions adscrites al Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya .

Les sirenes de risc químic són el sistema d’avís a la ciutadania previst en els plans de protecció civil per emergències químiques quan un accident químic és greu i pot afectar la població.

La finalitat del sistema d’avisos és la d’alertar a la població situada a la zona vulnerable, de la manera més ràpida possible, de l’existència d’un accident en una indústria o instal·lació i que, en conseqüència, cal que adoptin les mesures preestablertes de confinament o evacuació (si fos necessari).

Martorell és una zona que pot arribar a ser afectada per aquest risc químic i, per tant, participa periòdicament en aquestes proves. Al nostre municipi hi ha cinc sirenes ubicades a l’aparcament del Vapor, al Centre Cultural, al Complex Esportiu Torrent de Llops, Ca n’Oliveres i al polígon de SEAT.

És important recordar que si una persona es troba dins un edifici, és possible que no senti el so de les sirenes, ja que aquestes estan pensades per avisar les persones que són a l’exterior.

Com sonarà la sirena?

El so que se sentirà és un so oscil·lant de tres intervals d’1 minut de durada, separats entre ells per un interval de 5 segons de silenci.

El final de la prova de sirenes s’anunciarà amb un senyal continu de 30 segons de durada.

Mesures d’autoprotecció

En cas de risc químic, tanca’t a casa o a l’edifici més proper (preferiblement a les habitacions més interiors); atura els sistemes de climatització; no vagis a buscar els infants a l’escola; informa’t a través de les xarxes socials del teu municipi, d’@emergeciescat i dels mitjans de comunicació, i no surtis fins que no ho comuniquin les autoritats o fins que no sentis el senyal de final de l’alerta.

The post Nova prova de sirenes de risc químic el dimecres 29 de maig appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: Nova prova de sirenes de risc químic el dimecres 29 de maig