Obertes les inscripcions a les activitats infantils i juvenils per a aquest estiu

Categories General

El Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM) ha obert el període d’inscripcions a les activitats d’estiu per a infants i adolescents. El programa, que enguany s’anomena ‘Connecta’t amb l’entorn’, tindrà lloc entre el 25 de juny i el 26 de juliol, dividit per edats i temàtiques. Una àmplia oferta lúdica i multidisciplinària per tal de donar continuïtat al programa ‘Martorell Educa 360’ durant els mesos d’estiu.

El PMSAPM ha dividit l’oferta d’activitats en tres grups: ‘Connecta’t a l’estiu ‘ (nascuts entre 2012 i 2020), ‘Activa’t a l’estiu ‘ (nascuts entre 2008 i 2012) i ‘Forma’t a l’estiu ‘ (a partir dels 16 anys). També es repetiran els cursets de natació per a infants entre els tres i catorze anys. Com a novetat, ‘English Summer School’ , per a joves nascuts a partir del 2012, oferirà classes d’anglès en dos grups de nivell lingüístic.

‘Connecta’t a l’estiu’

El projecte vol contribuir a generar un vincle positiu entre infants i adolescents i el seu entorn més proper, descobrint les possibilitats de les activitats esportives, culturals i de lleure. Les activitats es desenvoluparan als centres escolars del municipi tenint en compte les zones o àrees geogràfiques. A més, ‘Connecta’t a l’estiu’ està subjecte a les taxes i preus públics en funció del servei, el nombre de germans i els ajuts econòmics de caràcter social.

L’horari per als grups d’infantil, cicle inicial i mitjà és, de 9.00 a 13.00h i de 15.00 a 17.00h, a tots els centres escolars. Addicionalment, es podran contractar els serveis d’acollida al matí (de 8.00 a 9.00h) i el servei de menjador (de 13.00 a 15.00h). En el cas dels alumnes de 5è i 6è de primària, podran gaudir d’un programa diferenciat amb continguts adreçats a la seva edat. Gràcies a aquest canvi, tenen la possibilitat de construir itineraris personalitzats d’acord amb les seves necessitats.

‘Activa’t a l’estiu’

La proposta està composta en cinc setmanes temàtiques: ‘Anima’t’ (nocions bàsiques del dibuix manga), ‘Encanta’t’ (introducció a les tècniques del cant i la producció musical), ‘Guisa’t’ (immersió intensiva al món culinari), ‘Posa’t en moviment’ (activitats esportives i lúdiques) i ‘Endolla’t’ (fonaments de la programació). Els joves es podran apuntar per setmana temàtica.

L’horari és de dilluns a divendres, de 10.30 a 13.00h, a l’Espai Jove. Nord, tot i que algunes activitats tindran lloc a equipaments i espais externs de la localitat. Per tal de garantir el millor desenvolupament de les sessions, les places són limitades. El programa és gratuït i els joves hauran de presentar una carta de compromís en la seva inscripció.

‘Forma’t a l’estiu’

Els joves d’entre 16 i 25 anys es poden inscriure al curs de monitor d’activitats de dinamització en l’àmbit poliesportiu, curs d’entrenador de bàsquet base o al curs d’entrenador d’handbol. I els joves d’entre 18 i 25 anys, poden accedir al curs de monitors de lleure.

El programa compta amb diferents accions formatives en l’àmbit de l’esport i el lleure que els ajudaran a desenvolupar noves habilitats i a explorar noves oportunitats. Els cursos estan subvencionats al 100% per l’Ajuntament de Martorell per a les persones empadronades al municipi, d’entre 16 i 25 anys. L’horari és de 9.00 a 13.00h, als diferents espais o equipaments municipals segons la temàtica.

Aquest juliol, el curs de capacitació digital del Centre de Promoció Econòmica comença de nou les seves classes. El curs gratuït ofereix continguts que van des de coneixements bàsics com la gestió d’operacions en línia fins a nocions d’Intel·ligència Artificial, robòtica o programació informàtica. Els horaris estan dividits en torns de matins, de 9.15 a 12.15h, i tardes, de 15.30 a 18.30h, entre l’1 i el 12 de juliol.

Cursets de natació intensius

Aquest curset intensiu d’iniciació va adreçat a nens i nenes a partir dels tres anys que no sàpiguen nedar o que el seu nivell de natació sigui el del nivell d’inici. Les sessions es desenvolupen a través de tres fases: un primer cicle on es realitzen exercicis i jocs per a preparar el treball específic, una segona part de desenvolupament de les activitats i una tercera fase on es redueix progressivament el nivell d’activitat acomplit.

La Piscina Municipal està ubicada al Complex Esportiu La Vila. L’horari és de dilluns a dijous, a les 16.00h, amb una sessió diària entre els 45 i 50 minuts. El programa també està subjecte a diferents taxes segons el nombre de setmanes (quatre o cinc) i l’abonament dels participants en els serveis esportius.

English Summer School

El programa ofereix un curs intensiu de 32 hores en quatre setmanes per a millorar el nivell d’anglès dels alumnes. Les classes ofereixen una metodologia pràctica, dinàmica i motivadora (jocs, role-plays, vídeos…) amb l’ajut de recursos com els mitjans audiovisuals i les fitxes didàctiques.

Les classes comencen el 3 de juliol i finalitzen el dia 28 del mateix mes al Complex Educatiu. L’escola d’estiu proposa dos grups: un nivell starter (A1-A2) i un nivell preintermediate (A2-B1). L’horari del nivell starter és de dilluns a dijous, de 9.00 a 11.00h, mentre que el nivell preintermediate és de dilluns a dijous, d’11.30 a 13.30h. El cost del curs és de 46 euros, però els alumnes hauran de fer una prova de nivell prèviament.

Inscripcions

Les inscripcions es poden fer en línia a través de la pàgina web del PMSAMP o bé presencialment al Centre Integral d’Esport i Salut (CIES) (carrer Gelida s/n), a les Oficines del PMSAMP (plaça de la Vila, 27), al Complex Esportiu La Vila (carrer Mestres Gomila i Reniu, 1), o al Complex Educatiu (carrer de Josep Tarradelles, 11).

The post Obertes les inscripcions a les activitats infantils i juvenils per a aquest estiu appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: Obertes les inscripcions a les activitats infantils i juvenils per a aquest estiu