Obre la 3a edició dels seus Pressupostos Participatius de Ferrocarrils de la Generalitat

Categories General

S’obre el període per presentar propostes a la 3a edició dels Pressupostos Participatius de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya . Les idees es poden aportar, tant el personal de la companyia com la ciutadania, fins al 31 de març al portal de participació ciutadana de la Generalitat de Catalunya.

En aquesta 3a edició, Ferrocarrils tornarà a destinar el 0,5% del pressupost anual d’inversió a l’execució de les propostes que surtin escollides. Concretament, s’invertiran 687.667 euros, distribuïts en inversions tant en l’àmbit del ferrocarril com en el de turisme.

En el procés es podran presentar propostes de dos tipus: d’àmbit intern, que incideixin positivament en el treball del personal; i d’àmbit extern, per executar millores en les instal·lacions, en les infraestructures i en els serveis que ofereix la companyia a la ciutadania.

Amb l’objectiu de fomentar la participació, per segon any consecutiu, la ciutadania podrà presentar propostes de l’àmbit extern, a diferència de la 1a edició en què només les va poder votar.

Un cop es tanqui el període de presentació de propostes seguirà la fase de validació on una comissió tècnica decidirà, d’entre les rebudes, quines compleixen els requisits establerts i passen a la fase de votació que s’obrirà al mes d’octubre. Conegudes les propostes guanyadores, els tràmits per poder dur a terme la seva execució s’iniciaran el mes de novembre.

L’any passat, en la 2a edició dels Pressupostos Participatius, es van sotmetre a votació 30 propostes amb la participació de més de 450 persones i se’n van escollir 22. En aquella edició es va determinar destinar un 0,5% del pressupost del 2022, una partida de 662.899 euros, a millores als centres operatius de Rubí i Martorell i a actuacions a diferents estacions de la companyia.

A Martorell, concretament els pressupostos participatius del 2022 van permetre incrementar la il·luminació a l’entorn de l’estació de Martorell Central amb 15.000 euros inversió. També l’ampliació de la marquesina de les vies 1 i 2 de Martorell Enllaç amb un pressupost de 50.000 euros. Per últim, s’adequa un aparcament  cobert per a bicicletes al Centre Operatiu de Martorell (COM) per al qual es destinen 25.000 euros.

Font: Obre la 3a edició dels seus Pressupostos Participatius de Ferrocarrils de la Generalitat