Obre la convocatòria del 4t Concurs de Cant Josep Palet, que preveu final presencial a l’Auditori

Categories General

L’Ajuntament de Martorell i l’associació Joventuts Musicals han obert la convocatòria del 4t Concurs de Cant Josep Palet, que se celebrarà el dia 23 de maig de 2021 a l’Auditori Joan Cererols. Enguany, degut a la situació sanitària, la fase semifinal se celebrarà de forma virtual i la final serà presencial. Hi són cridats a participar cantants d’entre 18 i 35 anys d’arreu, que hauran d’enviar, fins al 4 d’abril, la butlleta d’inscripció a concurspalet@joventutsmusicals.cat amb la documentació sol·licitada.

A la fase preliminar, el candidat enregistrarà en vídeo una intervenció de dues peces -una ària d’òpera i una ària d’oratori o lied -, sense partitura i d’uns 15 minuts com a màxim. Els finalistes es coneixeran abans del 18 d’abril i la fase final tindrà lloc el 23 de maig (18.00h). Cada candidat cantarà tres peces -dues àries d’òpera i una ària a escollir entre oratori o lied – en un màxim de 20 minuts.

Aleix Palau, organitzador del certamen, posa en valor el tenor martorellenc dient que “va ser una de les grans figures històriques de la lírica espanyola i mundial, amb una carrera immensa i actuacions a escenaris com el Gran Teatre del Liceu, el Teatro Real de Madrid, La Fenice de Venècia; l’Òpera de Roma o l’Scala de Milà, i de llargues gires a l’Amèrica del Sud”, i creu que el concurs “el vincula amb les noves generacions”.

Aleix Palau, organitzador del Concurs de Cant Josep Palet

Alhora, destaca la qualitat del jurat del concurs, composat per un extens ventall de directors artístics, compositors, crítics musicals i cantants.

Aleix Palau, organitzador del Concurs de Cant Josep Palet

Per Palau, és imprescindible per a la celebració del certamen “el suport “econòmic i humà de l’Ajuntament de Martorell, que fa que pugui tirar endavant”, a més de la participació des de fa tres anys d’una “institució de referència com és la Fundació Francesc Pujols”:

Aleix Palau, organitzador del Concurs de Cant Josep Palet

Dotze premis entren en joc

El jurat deliverarà tres premis principals i nou premis especials. Els tres primers premis i el Premi Especial Joan Cererols al Millor Intèrpret de Música Antiga actuaran en un concert de les Joventuts Musicals de Martorell. El primer obtindrà 2.000 euros i farà gira amb a la Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya i amb la Red de Músicas de Juventudes Musicales de España; una estrena mundial d’una obra del compositor Alberto García Demestres; un concert al Cicle M’Clàssics de Martorell i rebrà un diploma.

El segon premi rebrà 1.000 euros, cantarà en un concert al Cicle M’Clàssics i rebrà un diploma, i el tercer, obtindrà 500 euros, farà un concert al Cicle M’Clàssics i rebrà diploma. A més, hi haurà nou premis especials: el Victoria de los Ángeles; l’Amics de l’Òpera de Sabadell; l’Academia Concertante; el 7 Portes; el Joan Cererols al millor intèrpret de música antiga; l’Espurnes Barroques; el del públic; al millor intèrpret de música catalana i al millor intèrpret de bel canto italià.

75 anys de la mort de Josep Palet

Aquest dilluns 1 de febrer s’han complert 75 anys de la mort de Palet, a Milà. Va ser dalt d’un tramvia : “Va patir d’un atac de cor mentre viatjava. El conductor el va trobar mort, assegut al seu seient, quan va arribar al final de la línia. El fill de Palet, que era metge, va certificar la mort”.

Aleix Palau, organitzador del Concurs de Cant Josep Palet

Palau explica que Palet, malgrat viure a Itàlia, mantenia un vincle molt gran amb Martorell, que queda demostrat amb la seva estada a la població cada cop que venia a Catalunya de gira, i en la corresponència: “hi deia que volia tornar per viure i morir a Martorell”, explica. En el seu moment, l’Ajuntament de Martorell i les Joventuts Musicals van dur a terme converses amb la seva família per portar les despulles a la nostra població, fet al que sembla que hi podries estar d’acord.

Font: Obre la convocatòria del 4t Concurs de Cant Josep Palet, que preveu final presencial a l’Auditori