Obren les inscripcions per assistir al seminari sobre esport i valors

Categories General

En el marc del calendari d’activitats de celebració de Martorell Ciutat Europea de l’Esport 2023, l’Ajuntament de Martorell continua organitzant un cicle de seminaris amb l’objectiu de generar coneixement i compartir experiències sobre l’Esport Saludable al servei de l’Educació, la Cultura i la Cohesió Social.

El proper dijous 29 de juny es farà el seminari ‘Què volem dir quan parlem de valors a l’activitat física i l’esport?’, de 9.00 a 13.30h, a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural de Martorell. Podeu consultar el programa complet de la jornada i fer ja la vostra inscripció a través del següent enllaç .

Des de fa molts anys, el sector de l’activitat física i de l’esport (públic, privat, sense afany lucratiu, privat comercial….) ens hem omplert la boca amb el relat dels valors individuals i socials positius que la pràctica de l’activitat física i esportiva genera. Però, alhora, tots podem apreciar i viure situacions en què determinades pràctiques d’activitat física i esportiva, en cap cas, es poden considerar positives des de la perspectiva dels valors individuals i socials.

Diversos autors dels àmbits de l’antropologia i de la sociologia defensen la tesi que l’esport no té valors en si mateix i que no són qualitats pròpies, sinó que són el resultat de valoracions realitzades per individus, empreses o per institucions.

La benvinguda i presentació al seminari anirà a càrrec de la periodista Núria de José Gomar, vicedegana del Col·legi de Periodistes de Catalunya. A continuació, es posarà en context ‘Què son els valors?’ amb Albert Juncà, doctor en sociologia de l’esport i vicerector de Professorat de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. Se seguirà parlant d’’Els valors en joc: reflexions des de la perspectiva psicològica’ amb Pere Alastrué, psicòleg General Sanitari i de l’Esport.

Després arribarà el torn de Mauro Valenciano, professor d’educació física i professor associat a la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona, qui parlarà de ‘Minibàsquet, motlle dels mini-esports i l’esport educatiu’. També hi intervindrà Carles González, cap del Departament d’Educació Física de l’INEFC i Pati Roura, directora d la Johan Cruyff Foundation, qui tractarà la ‘Intervenció social en entorns esportius’.

El seminari clourà amb una taula rodona moderada per Valentí Santos, director del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell, i les conclusions finals a càrrec de Núria de José Gomar.

Font: Obren les inscripcions per assistir al seminari sobre esport i valors