Oriol Malet il·lustra ‘El Grinch de Sant Jordi’ amb el periodista Jair Domínguez

Categories General

El passat 22 de març es va publicar el llibre El Grinch de Sant Jordi , una obra que combina text i dibuix, de la mà de l’il·lustrador martorellenc, Oriol Malet, i l’escriptor i periodista Jair Domínguez. Es tracta d’una narració il·lustrada curta i fàcil de llegir, on el protagonista és el Quim Monzó, que adoptarà el paper del Grinch de Sant Jordi, perquè té la missió d’arrasar amb l’alegria que inunda els carrers durant la Diada.

El martorellenc Oriol Malet, coautor del llibre, explica que El Grinch de Sant Jordi “és una obra molt curta i punk , de lectura ràpida i en què, darrere de la broma aparent, s’amaga una crítica simpàtica cap al sector editorial, quant als llibres, els editors i els lectors, on tothom surt mal parat. En realitat tot i ser una crítica ferotge, alhora és un cant d’amor a la literatura, als llibres i al dia de Sant Jordi”.

Oriol Malet, coautor del llibre El Grinch de Sant Jordi

El nom del llibre està posat a consciència, pensant en “la figura, purament catalana, que odia Sant Jordi, però alhora no pot viure sense aquesta Diada. Hi ha la figura del Quim Monzó, que fa de protagonista i que s’ha sumat a la broma de celebrar aquest llibre. Esperem que vagi molt bé”, afirma Oriol Malet.

Oriol Malet, coautor del llibre El Grinch de Sant Jordi

El Grinch de Sant Jordi , publicat de la mà de l’Editorial Comanegra, es pot trobar a les llibreries d’arreu de Catalunya per un preu inferior als 15€. Se sortirà amb la seva en Quim, o la màgia de Sant Jordi vencerà el monstre que porta dins?

Font: Oriol Malet il·lustra ‘El Grinch de Sant Jordi’ amb el periodista Jair Domínguez