Pastissers de Martorell es reinventen per fer arribar la mona de Pasqua a domicili

Categories General

Algunes pastisseries i forns de pa de Martorell s’han hagut de reinventar degut al confinament a l’hora de vendre la tradicional mona de Pasqua. Tot i que enguany el nombre de vendes habitual ha disminuït, alguns establiments han fet encàrrecs a domicili perquè cap fillol es quedi sense el seu dolç típic d’aquestes dates. Durant aquests dies, també han fet arribar mones i figures de xocolata al personal sanitari, residències i centres per a persones amb discapacitat.

La Pasqua és una de les campanyes de l’any més important per a les pastisseries, que preparen amb mesos d’antelació i aporta la majoria dels ingressos anuals. Per aquest motiu, diversos establiments martorellencs s’han adaptat a les circumstàncies i han fet possible que aquells qui ho desitgessin poguessin menjar-se la mona a casa fent prèviament l’encàrrec.

En el seu post diari a les seves xarxes socials, l’alcalde Xavier Fonollosa ha agraït als pastissers “l’esforç de fer arribar les mones allà on els padrins i padrines no podíem arribar avui. Un agraïment molt especial també portar-les al personal sanitari i sociosanitari que avui ha treballat per cuidar dels nostres familiars i amics als centres sanitaris i residències del poble”.

Fa justament un mes que es va anunciar l’estat d’alarma i demà es reprèn l’activitat laboral no essencial -avui ho ha fet a la resta de l’estat- per aquelles persones que no puguin treballar a distància. Fonollosa ha expressat que “s’ha de respectar aquesta decisió del govern espanyol, ja que ningú estava preparat per gestionar una crisi d’aquesta magnitud. Ningú es pensava que fos tan letal. Però aixecar restriccions, des del meu punt de vista, és una mesura precipitada i us demano que no abaixem la guàrdia”.

L’alcalde ha recordat que “continua vigent la restricció de la mobilitat i no podem sortir de casa si no és per qüestions inajornables. Hem de seguir estrictament la consigna de quedar-nos a casa i respectar escrupolosament les mesures d’higiene i distància social. Us demano paciència i un esforç més per ajudar a contenir la propagació del virus al nostre poble”.

319 infectats per coronavirus

Avui tenim a l’Hospital Sant Joan de Déu 140 infectats per coronavirus, dels quals 91 són personal sanitari i 49 són pacients ingressats amb positiu (27 dels quals de Martorell, inclòs el personal sanitari). A banda hi ha 34 persones aïllades pendents del resultat de la prova.

A aquests 140 positius de l’Hospital Sant Joan de Déu cal sumar 101 positius ingressats a l’Hospital del Sagrat Cor, 37 positius a l’Hotel Salut i 41 veïns de Martorell confinats al seu domicili després d’haver donat positiu. En total, 319 persones infectades de coronavirus de les quals 110 són de Martorell.

A més, hem de lamentar un mort més de fora de Martorell a l’Hospital Sant Joan de Déu, cap de les residències de gent gran i cap de l’Hospital Sagrat Cor. Avui també s’han donat d’alta 15 persones a l’Hospital Sant Joan de Déu i a l’Hotel Salut que ja han aconseguit superar el virus.

Font: Pastissers de Martorell es reinventen per fer arribar la mona de Pasqua a domicili