Pintura i teatre en directe al ‘Capvespre al Muxart’ amb motiu del Dia Internacional dels Museus

Categories General

Amb motiu de la programació del Dia Internacional dels Museus, l’Ajuntament de Martorell, juntament amb la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, han organitzat aquest capvespre al Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis, una vetllada amb teatre i pintura en directe. Els aproximadament 40 assistents, han pogut gaudir de les exposicions del Museu d’una forma diferent, amb la intervenció dels actors i actrius de La Moderneta i la participació de l’artista Rafa Haro.

Yolanda Insa, tècnica de Museus de Martorell, ha explicat que “l’activitat ha consistit en un petit tastet de què serà la nova visita teatralitzada al Muxart, que denominarem ‘Sota les capes’, i que podreu gaudir d’aquí a pocs mesos. D’altra banda, a la sala de mostres temporals, s’ha pogut visitar l’exposició ‘Signes i escriptures’ al mateix temps que l’artista Rafa Haro ha reproduït una obra de la façana del museu, en commemoració al centenari de Jaume Muxart”.

Yolanda Insa, tècnica de Museus de Martorell

El motiu del quadre que ha estat pintant en directe l’artista Rafa Haro durant la jornada, no ha estat casualitat: “se’m va ocórrer fer la façana perquè és molt reconeixible i apareix també la signatura de Muxart, que va ser un gran mestre i degà de la facultat de Belles Arts de Barcelona”. Així, Haro ha destacat la trajectòria de Jaume Muixart com a artista, “jo vaig tenir el gust de conèixer-lo, a ell i a la seva dona, i és un orgull”, ha expressat el pintor.

Rafa Haro, artista plàstic

Simultàniament, a la planta de dalt del Muxart, els actors i actrius de La Moreneta han dut a terme una performance en què s’ha buscat homenatjar a l’artista martorellenc amb una peça eclèctica. “No volíem que fos una cosa convencional perquè ell no ho era per res, i per això hi ha moments que estaria més a prop del teatre-dansa, altres que s’apropa al teatre recitatiu i altres vegades fem composicions en l’espai en què fem partícip el públic”, ha explicat l’actor David de Julio.

David de Julio, actor de La Moreneta

Durant les mostres, s’ha comptat amb un servei de càtering amb begudes per acompanyar la visita.

Font: Pintura i teatre en directe al ‘Capvespre al Muxart’ amb motiu del Dia Internacional dels Museus