Places disponibles al projecte ‘Singulars 2020’ per acompanyar els joves en la recerca de feina

Categories General

L’Ajuntament de Martorell, a través de la Regidoria de Promoció Econòmica i en col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat, ha posat en marxa una nova edició del projecte ‘Singulars 2020. Jove, tu decideixes’. L’objectiu és oferir ocupació a joves, d’entre 16 i 29 anys, de tots els nivells formatius, no ocupats i no integrats en els sistemes d’educació o formació. Les inscripcions encara són obertes.

‘Singulars 2020. Jove tu decideixes’ s’emmarca en la convocatòria de projectes singulars del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya. Vol aconseguir la inserció laboral i la reinserció acadèmica dels seus participants. Per aconseguir-ho, es reforça la millora de la qualificació a través de les competències professionals de les persones joves i el nivell d’ocupabilitat amb diverses accions d’orientació i inserció laboral, formació i un acompanyament i tutorització individuals al llarg de tot el programa.

El programa, amb una durada de 12 mesos, també ofereix una formació professionalitzadora a escollir entre diferents sectors i especialitats, 200 hores teòriques de formació, 80 hores de pràctiques i ofertes de treball, en funció dels interessos. Enguany el projecte s’adreça a 240 persones joves preferentment entre 16 i 29 anys, que estiguin empadronades en algun municipi de la comarca del Baix Llobregat. Per participar-hi, les persones també han d’estar inscrites al SOC en situació de desocupació i ser beneficiàries de la Garantia Juvenil.

Formació professionalitzadora a Martorell: ‘Cambrer de sala i barra’

‘Singulars 2020’ compta amb 12 punts d’orientació laboral, un d’ells a Martorell. El Centre de Promoció Econòmica oferirà, a més de l’orientació laboral als joves, el curs de formació professionalitzadora a mida ‘Cambrer de sala i barra’, amb una durada total de 170 hores (110h teòriques i 60h pràctiques) que inclou pràctiques professionals no laborals en empreses i acompanyament en la posterior inserció laboral dels alumnes durant tot un any, comenta la tècnica de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell, Carme Moles.

Carme Moles, tècnica de Promoció Econòmica

El principal objectiu d’aquesta formació és d’oferir als alumnes uns coneixements integrals i adaptats a la realitat laboral del territori en el sector de la hostaleria, per assolir les competències professionals bàsiques per a treballar com ajudant de cuina i/o ajudant de cambrer. La formació a Martorell es realitzarà a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica de Martorell i podran participar 15 joves. Els participants es podran formar també en diferents especialitats formatives impartides a la resta de municipis participants del projecte.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els projectes Singulars de Garantia Juvenil.

Els joves interessats a participar-hi han d’omplir la fitxa d’inscripció al projecte i fer-la arribar al mail egarcial@martorell.cat adjuntant també un CV si el tenen. També es poden adreçar, de dilluns a divendres, entre les 10.00 i les 13.30h, al Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell (Camí del Riu, s/n 08760 Martorell Tel. 93 775 31 01 moliempresa@martorell.cat o 630 88 45 28).

Més informació

Font: Places disponibles al projecte ‘Singulars 2020’ per acompanyar els joves en la recerca de feina