Pluja de llibres i roses en una diada de Sant Jordi que es reivindica a Martorell

Categories General

La diada de Sant Jordi ha tornat a omplir els carrers martorellencs de llibres i roses i les parades per buscar l’obra precisa o la rosa per regalar han estat protagonistes a casa nostra. Amb els tendals preparats a La Vila i els barris de Camí Fondo, Buenos Aires i les Bòbiles, els llibreters i els floristes han desafiat una jornada amenaçada, des de primera hora, per la pluja, i en què malgrat tot, els visitants no han deixat d’omplir.

Tot i que molts martorellencs ja havien fet els deures durant tota la setmana, escollint els seus títols preferits i encarregant les roses, ha hagut de temps per badar, passejar i decidir entre les parades que el comerç martorellenc ha preparat. La diada de Sant Jordi no ha passat de llarg i s’ha recuperat el pols a una de les festivitats més celebrades a Catalunya. A Martorell, la proposta ha combinat els títols més mediàtics amb els autors locals, que han tingut temps per signar exemplars i conversar amb els lectors. Pel que fa a les roses, la vermella ha triomfat entre els compradors, tot i que els floristes han innovat amb flors de colors diferents, rams originals i muntatges amb el cavaller Sant Jordi i el drac com a protagonistes.

Les llibreries AlfilBe, Bernadas i Miró han comptat amb autors que han signat els seus llibres des de primera hora, que han estat Toni Vicent, Montserrat Barlam, Verónica Aranda, Robert Garcia, Quim Miró, Juan Miguel Torrero, Isaac FeynerMarta Álvarez i Ana Masago. A més, han preparat representacions per als més menuts, com El petit món del petit príncep  o Cletu el drac despistat.  Aquest últim ha actuat davant la llibreria Unmelic, que juntament amb El petit de La Vila i la llibreria Alfambra s’han sumat a aquesta celebració amb més signatures i un intercanvi de llibres i recomanacions que han donat vida a Sant Jordi també durant la tarda.

Recuperen la normalitat amb il·lusió

Els llibreters i comerciants implicats en aquesta festa han celebrat les ganes dels veïns de tornar a celebrar Sant Jordi i de passejar per les parades guarnides. Els pronòstics meterològics han estat els més consultats, a banda dels llibres, per part dels llibreters, però tot i que ha plogut en estones del dia, la jornada ha avançat amb normalitat. En aquest sentit,a propietària de la llibreria AlfilBe, Ada Porras, ha explicat que han reorganitzat la planificació que havien fet, pel que fa a l’espai. Sobre les demandes de llibres, ha confessat que els clients “decideixen uns dies abans, perquè si surts avui és difícil trobar el llibre que busques”, i ha notat la seva planificació.

Ada Porras, llibreria AlfilBe

En l’extrem oposat, la llibreria El Petit de La Vila ha viscut els desitjos de darrera hora dels més petits. Aquest comerç se centra en literatura per a infants i durant tota la jornada ha acollit famílies que buscaben encuriosides la seva obra. Anna Alzina n’és la propietària i ha fet recomanacions in situ. Sobre l’arribada del públic, ha explicat que “estic molt contenta i ens agrada que la gent es mogui i passegi”.

Anna Alzina, El petit de La Vila

La llibreria Miró ha estat una de les participants més actives a la Plaça de l’Església, que ha s’ha convertit en el punt de trobada d’escoles i entitats martorellenques que venien roses. Amb una carpa habilitada per a que els autors signessin els seus exemplars, han pogut passar una bona diada de Sant Jordi. La responsable de la llibreria Miró, Eulàlia Carafí, ha explicat que “estem molt contents, la gent volta i passeja i estem vivint la festa de Sant Jordi molt animats”.

Eulàlia Carafí, llibreria Miró

La jornada s’ha completat amb una tarda més tranquil·la pel que fa al temps i en què els llibreters han reblat una jornada de Sant Jordi de, pràcticament, plena normalitat.

 

Font: Pluja de llibres i roses en una diada de Sant Jordi que es reivindica a Martorell