Policia Local i Protecció Civil reforcen el patrullatge per garantir una revetlla segura

Categories General

L’Ajuntament de Martorell reforça el patrullatge de Policia Local i Protecció Civil per garantir una revetlla de Sant Joan segura, tant pel que fa la pirotècnia com pel risc de contagi de COVID-19. A més, juntament amb l’Associació de Defensa Forestal, s’han identificat i desbrossat les zones boscoses i vegetals que poden suposar risc d’incendi.

Cal celebrar la revetlla en grups reduïts de familiars o amics amb un màxim de 20 persones; evitar les festes amb aglomeracions de gent; mantenir les mesures de protecció i higiene per prevenir contagis, com l’ús de mascareta, la distància física entre les persones, el rentat de mans amb aigua i sabó. Si feu ús de pirotècnia no feu servir el gel hidroalcohòlic: són incompatibles, tal i com recorda el regidor de Seguretat Ciutadana, Lluís Sagarra.

Lluís Sagarra, regidor de Seguretat Ciutadana

En cas de manipular pirotècnia les mascaretaes més apropiades són les de cotó. Les mascaretes quirúrgiques són de paper i polipropilè, materials gens adequats amb el magnesi de la pirotècnia. Evitar compartir menjar i estris a l’hora dels àpats. Abans de manipular els petards, no us guardeu petards a les butxaques. Cal llegir les instruccions de cada article.

En encendre els petards, no els subjecteu amb les mans. No poseu els petards a prop de la cara ni del cos. Utilitzeu mitjans segurs per encendre el material pirotècnic: metxes i similars. Enceneu sempre la metxa per l’extrem, perquè us doni temps d’enretirar-vos. Si un petard no s’encén bé, no el toqueu fins al cap de mitja hora i remulleu-lo. No llanceu coets ni petards a menys de 500 metres de zones boscoses. No llanceu mai petards contra ningú.

Lluís Sagarra, regidor de Seguretat Ciutadana

Als llocs on es facin revetlles cal recollir la roba estesa i els tendals, i tancar portes i finestres. No encengueu cap petard dins les cases. No llanceu ni manipuleu petards des de balconades ni finestres. Tingueu cura del mobiliari urbà alhora de llençar un petard

Font: Policia Local i Protecció Civil reforcen el patrullatge per garantir una revetlla segura