Pomfusa respon les preguntes més freqüents sobre l’acomiadament de familiars durant la pandèmia

Categories General

Pomfusa SA Serveis Funeraris ha editat un díptic informatiu on llista un seguit de recomanacions per informar als ciutadans dels serveis funeraris en temps de pandèmia sanitària de la COVID-19. El díptic s’ha repartit a les residències de gent gran de la setzena de municipis que té cobertura l’empresa.

La responsable de Pomfusa SA Serveis Funeraris, Carme Querol, explica que “hem editat aquest díptic informatiu per respondre de la manera més entenedora possible les preguntes més freqüents que ens fan les famílies actualment”. L’empresa, amb seu a Martorell, recorda que ara mateix l’inici dels tràmits pel servei funerari es recomana que es faci telefònicament al 937 755 552 o per correu electrònic a pomfusa@pomfusa.com.

Un cop iniciat el tràmit, la documentació necessària per tramitar el servei funerari consta del DNI del difunt, l’assegurança i el títol del nínxol en cas d’enterrament. Si la causa de la mort del difunt no ha estat per COVID-19 també poden lliurar la roba per vestir-lo. Querol recorda que “tots els difunts poden ser enterrats o incinerats, independentment si la causa de la mort hagi estat per COVID-19”.

Carme Querol, responsable Pomfusa

A partir de dilluns, Martorell entrarà en fase 0,5 i es permetrà assistir a la vetlla un màxim de 10 persones. És imprescindible respectar l’aforament limitat, assistir-hi amb mascareta de protecció, mantenir les distàncies de seguretat i realitzar una higiene de mans a l’accedir a la instal·lacions. “Ara més que mai cal seguir les recomanacions sanitàries i funeràries ja que en aquests moments de pandèmia és quan volem ser més a prop dels ciutadans”, recorda.

Carme Querol, responsable Pomfusa

D’altra banda, l’entrega de l’urna de les cendres es lliurarà a partir del tercer dia de la mort del difunt i es custodiarà a les dependències de Pomfusa SA Serveis Funeraris fins a un màxim de tres mesos. En cas de defunció a l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, les pertinences del pacient es poden recollir al Taulell d’Informació de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell de dilluns a diumenge, de 8.00 a 20.00h.

Pomfusa SA Serveis Funeraris atén a 16 municipis de quatre comarques diferents: Martorell, Sant Andreu de la Barca, Abrera, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Sant Esteve Sesrovires, Castellví de Rosanes, Castellbisbal, Gelida, Collbató, El Bruc, Ullastrell, Els Hostalets de Pierola, Vallbona d’Anoia, Masquefa i Piera.

Font: Pomfusa respon les preguntes més freqüents sobre l’acomiadament de familiars durant la pandèmia