Pregó, concert i vermut per iniciar diumenge les festes de Pont del Diable

Categories General

Aquest cap de setmana es posen en marxa les festes de Sant Joan al barri del Pont del Diable, organitzades per la seva associació de veïns. El programa d’activitats arrenca aquest diumenge 19 de juny, però les activitats es desplegaran al llarg de quatre dies més: el 23, 24 i 25 de juny.

Els germans Mercè i Joan Colom -antics veïns del barri- seran els pregoners aquest diumenge a la capella de Sant Joan en la tornada a la quasi normalitat de la tradició festiva del barri. Se celebrarà a l’interior de la capella de Sant Joan, a partir de les 12.00h, i a continuació hi haurà un concert de la Coral de Rosanes. En finalitzar, tothom qui vulgui compartirà un vermut a la plaça de la Creu.

El plat fort serà  la vigília de Sant Joan. El proper dijous 23 arrencarà a la tarda amb una audició de sardanes a càrrec de la Cobla Ciutat de Manresa (19.00h) al passeig del Quarter. Mentrestant, arribarà la flama del Canigó, es llegirà el manifest i es farà l’ofrena a l’Ajuntament. A les 20.45h se sortirà a sopar als voltants del riu Llobregat, i a les 22:15h “es tornarà amb les atxes de vent per encendre els focs de Sant Joan al terraplè de darrera de la llar d’infants. Tot seguit, al passeig del Quarter, es repartirà coca, amb amenització de música de revetlla”, segons explica el secretari de l’AV de Pont del Diable, Isidre Ricart.

Isidre Ricart, secretari de l’AV Pont del Diable

El divendres 24 (11.00h) hi haurà exhibició de puntes de coixí amb l’Associació de Puntaires de Martorell. A les 12.15h se celebrarà una Missa Solemne en honor al patró a la capella, i a continuació a la plaça de la Creu es farà un vermut per a la gent gran del barri. A les 18.00h serà el torn dels jocs i entreteniments pels menuts -bombolles de sabó, tallers de globoflèxia i pintat de cares- i una xocolatada, i a les 19.30h a la plaça de la creu el concert d’Eugeni Muriel que presentarà el seu treball ‘Records de viatge’, “un quintet que portarà músiques del món”.

Isidre Ricart, secretari de l’AV Pont del Diable

El dissabte 25 s’ha previst el sopar de germanor al passeig del Quarter, sorteig i música. A partir de les 18.00h es començarà a fer la plantada de les taules i cadires, i l’àpat -cadascú es porta el menjar i la beguda de casa seva- s’iniciarà a les 21.00h. En acabar, se celebrarà el sorteig de la rifa del be entre tothom qui hagi comprat butlletes. La traca de final de festa i una estona amenitzada amb música de revetlla seran el comiat festiu.

Font: Pregó, concert i vermut per iniciar diumenge les festes de Pont del Diable