Primer dia sense ingressats per coronavirus als hospitals martorellencs, després de gairebé tres mesos

Categories General

Després de gairebé tres mesos, no hi ha cap ingressat positiu per COVID-19 a l’Hospital Sant Joan de Déu ni a l’Hospital Sagrat Cor. Martorell no es trobava en aquesta situació des del passat 7 de juliol, que va ser l’últim cop des de l’inici de la pandèmia en què a la nostra població no hi havia cap positiu ingressat per coronavirus.

Des del 7 de juliol, s’han registrat ingressos i altes als dos centres hospitalaris, però, segons detalla l’alcalde Xavier Fonollosa “sempre en números molt inferiors als dels primers mesos d’epidèmia en què l’epicentre de la lluita contra el virus se centrava en els centres hospitalaris”. El batlle recorda que “això no vol dir que no n’hi puguin haver més, d’ingressos. El virus segueix entre nosaltres i el risc de rebrot és encara molt alt però l’absència d’ingressats és sempre una bona notícia”.

El dia 6 d’abril, en ple pic de la pandèmia, entre ingressats positius i personal sanitari infectat dels dos hospitals i l’Hotel Salut, que es va haver d’habilitar d’urgència, van arribar a coincidir fins a 274 persones afectades. Eren pacients veïns de Martorell i també dels 12 municipis de la comarca als quals donen servei els dos hospitals.

“En aquells moments tots vam patir molt. I en aquells moments, igual com ara, hem d’agraïr al personal sanitari la seva feina extraordinària. Al personal dels hospitals, i també als de les residències i el CAP, on ara mateix s’està fent una gran feina de detecció de casos positius”, incideix Fonollosa.

L’absència d’ingressats als hospitals contrasta, però, amb un petit repunt de casos positius: 48 els últims 14 dies, en la seva majoria asimptomàtics i detectats a conseqüència de la gran quantitat de tests que s’estan fent, tant al nostre poble com a la resta del país. Avui no hem de lamentar cap defunció, però la taxa de reproducció del virus a Martorell és del 1,65 i el risc de contagi segueix sent molt alt.

Hi ha 11 grups escolars afectats: un grup a l’Insitut Pompeu Fabra, tres grups a l’Institut Joan Oró, un a l’Escola Juan Ramon Jiménez, un a l’Escola Mercè Rodoreda, tres a l’Escola Lola Anglada i dos a l’Escola Els Convents. Aquests són els grups confirmats i informats de manera oficial pel Departament d’Educació de la Generalitat.

Font: Primer dia sense ingressats per coronavirus als hospitals martorellencs, després de gairebé tres mesos